rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Els 10 barris més perillosos d’Espanya

Delictes, drogues i marginalitat són una constant en aquestes zones
Imatge d'arxiu | Cedida

 

En alguns barris espanyols, és millor extremar les precaucions i anar amb compte. Són zones normalment aïllades dels centres urbans, formades per edificis que han estat abandonats o que estan mig destruïts i que algunes famílies amb pocs recursos han d’ocupar per sobreviure. En aquests barris, els delictes, les drogues i la marginalitat són el pa de cada dia.

 

  

A continuació et presentem una llista amb els 10 barris més perillosos d’Espanya, on moltes vegades és millor que no t’endinsis o que tinguis clar cap on vas. 

 

1. Las 3.000 viviendas

Aquest barri de Sevilla és famós precisament per la seva alta conflictivitat. Sempre se l’ha considerat una zona poc segura, principalment per culpa de la important població de barraques que allotja. Els pisos no gaudeixen dels serveis bàsics, moltes vegades a causa de la por dels treballadors —equips de neteja o instal·ladors de telefonia, per exemple—, que no s’atreveixen a entrar-hi sense protecció policial.

 

Barri sevillà de Las 3.000 viviendas | Cedida

 

Però, per què no volen entrar-hi desprotegits? Doncs perquè en aquesta zona s’hi solen vendre drogues, a més de produir-se agressions, tirotejos entre bandes i assassinats. A la capital andalusa també hi ha altres barris similars, com El Vacie —format bàsicament per barraques— i Los Pajaritos.

 

2. El Cabanyal

Barri valencià amb passat mariner, el Cabanyal s’estén des del carrer San Pedro i està format per 56 habitatges públics i 31 de privats. Els seus habitants provenen principalment d’antigues barraques des d’on els van reubicar.

 

És una zona on el tràfic de drogues està molt arrelat, igual que les intervencions de la policia per desmantellar els clans familiars que es dediquen a aquest negoci il·lícit.

 

Barri valencià del Cabanyal Cedida

 
Últimament, ha aparegut molt a les notícies a causa de les ocupacions il·legals d’habitacles que s’hi han estat produint i que molt poques vegades es poden resoldre amb un desallotjament, per culpa de les dificultats a l’hora d’aconseguir les ordres judicials. 

 

3. Las Barranquillas

En aquesta concentració de barraques sense urbanitzar molt a prop de Valdemingómez, a Vallecas —al sud-est de Madrid— hi viu majoritàriament població d’ètnia gitana.


Durant molt de temps, ha ostentat la fama de ser el mercat més gran de droga d’Europa. Últimament, però, molts toxicòmans s’han traslladat a altres llocs propers com Valdemingómez i els voltants de la Cañada Real.

 

Barri madrileny de Las Barranquillas | Cedida

 
La feina de la policia no és gens senzilla en aquest barri. Els domicilis estan totalment aïllats i, fins i tot, n’hi ha que són subterranis, cosa que dificulta l’èxit de les batudes: els veïns normalment aconsegueixen amagar la droga abans de l’arribada dels agents.


Tots aquests factors, juntament amb l’elevat índex de perillositat del barri, fan que ben poca gent s’atreveixi a acostar-s’hi.

4. Son Banya y Son Gotleu

Aquests dos barris espanyols estan situats als afores de Palma de Mallorca. Per una banda hi ha Son Banya, una zona allunyada del centre de la ciutat que es considera un assentament de gitanos.

 

Barris mallorquins de Son Banya i Son Gotleu | Cedida

 

Per l’altra trobem Son Gotleu, un barri format per població majoritàriament migrant que prové sobretot de l’Àfrica —principalment de Senegal, Nigèria i els països àrabs. Els edificis i les places de la zona estan molt malmesos, en gran part per culpa de la manca de civisme dels veïns. Per això, la degradació d’aquesta part de Palma és constant.

 

5. Lo Campano

Situat a Cartagena, a Múrcia, tot i que molt allunyat del nucli urbà i mal comunicat, el seu nivell de contaminació és molt elevat perquè està envoltat d’indústries. Els habitatges del barri es troben en un estat de conservació deplorable, a causa de la seva antiguitat i de la degradació progressiva sense remei que pateixen. 


A més, la taxa d’atur i d’analfabetisme d’aquest racó de Múrcia és molt elevada: el 70% dels seus habitants estan a l’atur i molts menors no van a l’escola. 
 

Barri murcià de Lo Campano | Cedida


El negoci principal de gran part dels habitants del barri, considerat un dels mercats de droga més importants de tot el llevant, és el tràfic de substàncies. A més —i sovint com a conseqüència d’aquesta activitat—, la violència i les baralles entre les bandes són problemes recurrents.

 

6. Valdemingómez

Aquest racó de la Cañada Real, situat als afores de Madrid, s’ha convertit en un dels mercats de droga més grans de l’Estat espanyol. Els seus habitants viuen en barraques precàries que estan mig destruïdes i tenen un nivell de vida extremadament baix.

 

Barri madrileny de Valdemingómez  | Cedida

 

Els delictes que s’hi cometen no es limiten al tràfic de drogues: Valdemingómez també és conegut per allotjar el cementiri de cotxes robats més important de la zona i pel tràfic d’armes habitual, cosa que fa augmentar dràsticament els índexs de violència de la regió.

 

7. La Mina

Situada a Sant Adrià del Besòs, a tocar de Barcelona, la Mina és un barri format per un total de 20 blocs de pisos d’entre 5 i 12 plantes. Tot i haver gaudit d’importants millores urbanístiques, segueix sent un barri marginal.

 

Barri barceloní de la Mina  Cedida

 

L’atur i l’absentisme laboral són dues de les xacres de la Mina, on fa uns anys eren habituals els tirotejos, el tràfic de drogues i l’extorsió. Durant els darrers anys, s’ha aconseguit controlar relativament la situació gràcies a diverses batudes de la policia.

 

Ara bé, hi segueixen vivint bandes violentes i clans que fan pressió per impedir que s’hi obrin nous comerços o s’hi facin obres i perjudiquen així el bon desenvolupament del barri.

 

8. La Palma y la Palmilla

Situats dins un districte de Màlaga que es diu de la mateixa manera i que és un dels llocs més desafavorits de tota la ciutat andalusa, La Palma i La Palmilla són barris on l’exclusió social i la delinqüència són el pa de cada dia.

 

Imatge del barri malagueny de La Palma i La Palmilla  | Cedida

 
Tot i que estan ubicats prop de Las Virreinas, una zona amb edificis de construcció recent i amb molts parcs, el seu deteriorament urbanístic és molt important


Una gran part dels seus habitants són d’ètnia gitana i es dediquen a activitats relacionades amb la droga i la delinqüència. Molta gent té por d’acostar-s’hi de nit, perquè sovint s’hi produeixen baralles entre drogoaddictes.

 

9. El Príncipe

Aquest barri de Ceuta amb 12.000 veïns censats és un dels més poblats de la ciutat. També és el més famós, gràcies a la seva aparició a la sèrie homònima d’Antena 3


Entre altres coses, se’l coneix perquè conté un gran nombre de cèl·lules de captació de radicals gihadistes que després són enviats en combat a Síria i a Iraq. Tot i això, la policia el manté sota vigilància constant i mira de desarticular totes les cèl·lules que es van formant.

 

Barri de Ceuta del Príncipe | Cedida

 
L’atur és un gran problema entre els habitants del Príncipe, que en general presenten una manca de formació molt important. Per això, solen acabar formant clans i dedicant-se al tràfic de drogues i a altres activitats delictives. La convivència entre clans sol portar molts problemes i, a banda de la delinqüència, els tirotejos i les extorsions són habituals.

 

10. Verge del Carme

Els aproximadament 5.000 habitants d’aquest barri d’Alacant conegut amb el nom de Las 1.000 viviendas són principalment immigrants, i la majoria no té feina. La marginalitat, la precarietat i la pobresa han creat un brou de cultiu ideal per convertir-lo en un dels nuclis de delinqüència més importants de tota la zona.

Barri alacantí de Verge del Carme | Cedida

 

Tot i que s’han fet diverses rehabilitacions al barri, els habitatges estan en un estat lamentable. A més, la droga és una constant a la zona, i els veïns dels voltants es queixen contínuament de la presència habitual de toxicòmans i dels robatoris freqüents que pateixen.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris