Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els 10 millors consells per treure’t la carrera de Psicologia

Si vols estudiar aquesta disciplina, les nostres recomanacions t’interessaran
Les millors recomanacions per aprofitar al màxim els teus estudis | Psicología y Mente

 

El simple fet de matricular-se a la carrera de Psicologia no necessàriament et converteix en un bon estudiant d’aquesta disciplina. És per això que et presentem una breu guia perquè puguis encarar els teus estudis universitaris de Psicologia de la millor manera i perquè els puguis completar sense gaire problemes.

 

La guia per aprofitar els estudis de Psicologia al màxim

La carrera de Psicologia és una de les més populars del planeta, probablement a causa de la seva versatilitat i de les múltiples aportacions que pot oferir a moltes disciplines diferents i també a diversos àmbits de la nostra vida. Ara bé, la vida dels estudiants es pot arribar a complicar molt si no es disposa de referències concretes en aquestes allaus d’informació que sovint es reben a les diverses facultats de Psicologia que existeixen.

En el cas que et trobis en aquesta situació, et pot resultar molt útil aquesta petita guia que t’oferim amb 10 consells per aprofitar al màxim el teu pas per la universitat.

 

1. Disposa’t a estudiar quan calgui

Quan estudiem a la universitat, no hi ha un superior que ens observi de prop diàriament per assegurar-se que estudiem, però això no vol dir que no ho haguem de fer. Igualment, la carrera de Psicologia és agraïda: les persones que es dediquen a formar-se i a estudiar obtenen recompenses. Això no obstant, per aconseguir aprendre a aprofitar aquest temps al màxim, cal practicar.

 

 

Aconseguir aprofitar bé el temps és una habilitat molt útil per a qualsevol estudiant. En cas contrari, anirà passant el temps i la llista de tasques a fer anirà augmentant, alhora que augmenta també el teu nivell d’estrès. En cas que pensis que no tens traça quan es tracta de posar-te les piles amb les coses que s’han d’estudiar, et pot interessar el punt següent.

 

2. Descobreix la millor manera de gestionar el temps que dediques a estudiar

Molt bé, has aconseguit integrar l’estudi dins de les teves pràctiques quotidianes habituals, però... ja optimitzes bé tota l’estona que et reserves per estudiar?

 

Podria ser que poguessis anar més ràpid a aprendre coses, o que els horaris que segueixes no siguin gaire beneficiosos per a tu. Se sap, de fet, que el fet de mirar una pantalla abans de ficar-se al llit no té efectes gaire bons per al son, i que pot acabar  originant insomni per culpa de la teva exposició a la llum de la pantalla a altes hores de la nit.

 

Igualment, has de tenir en ment que et costarà concentrar-te en allò que estudies durant més de 40 minuts i, per aquesta raó, és millor evitar llegir textos llarguíssims de cop. A més, se sap que fer petites pauses en les quals t’aixequis de la cadira i estiris les cames et faran sentir millor. Així doncs, encara que cal dedicar temps a l’estudi, també cal dedicar una estona als descansos.

 

3. Vigila amb les noves tecnologies

Les noves tecnologies, com ara internet, han esdevingut una eina molt rellevant a l’hora de buscar recursos i eines que ens facilitin l’estudi, però igualment constitueixen una font de distraccions inesgotable. Prioritza els textos en format paper per estudiar, perquè d’aquesta manera evitaràs caure en la temptació, i utilitza l’ordinador únicament si vols consultar dubtes puntuals.

 

A més, segurament et deus haver adonat que la xarxa està plena de notícies falses i mentides. Per això, si consultes determinades fonts a internet per ampliar la informació que tens i utilitzar-la per estudiar o per fer treballs, comprova la veracitat de les referències consultades.

 

4. Les diapositives per si soles no t’ho aporten tot

No hi ha cap persona que pugui aprendre únicament a través de la lectura de diapositives. Es tracta d’un suport visual que pot ajudar-te a seguir millor les explicacions de determinats temes i que conté conceptes essencials, però només amb elles no pots entendre com s’articulen les lògiques dels processos psicològics ni com es vinculen les diferents idees.

Qualsevol font d'informació relacionada amb la psicologia s'ha de contrastar i complementar | Psicología y Mente

 

5. Els apunts s’han de complementar

Els apunts que prens a classe tampoc són suficients per si sols. Una gran part de les assignatures estan formades per lectures que, atesa la limitació temporal de cada lliçó, no es comenten o s’expliquen a l’aula.

 

Així, estaria molt bé que et plantegessis el fet de llegir-te —i entendre— les lectures demanades, com a mínim un cop. Igualment, es tracta d’unes lectures que faran que puguis entendre millor tot allò que s’ha comentat a l’aula i reforçar els conceptes apresos.

 

6. Les lectures per plaer, vinculades amb la psicologia

L’àmbit d’estudi de la psicologia conté quantitats enormes d’informació. Any rere any, apareixen milers de nous articles i llibres sobre les investigacions més recents relacionades amb la psicologia i les neurociències i, si no et ve de gust dedicar una gran part del teu temps a llegir textos molt densos, pots trobar llibres i pàgines web de divulgació molt interessants.

 

 

En cas que tinguis ganes de continuar aprofundint en la matèria i que tinguis un compte a Facebook, a més, et recomanem aquest article.

 

7. Mira de trobar-te amb persones que tinguin el teu mateix interès per la psicologia

El món està ple de persones apassionades de la psicologia, i la universitat és un dels llocs on en trobaràs més. Aprofita-ho! Envoltar-te de persones que tinguin els teus mateixos interessos et pot ajudar a aprendre molt, fins i tot sense que t’ho hagis proposat.

 

Igualment, existeix la possibilitat de seguir blogs relacionats amb la psicologia, de visitar diversos grups d’estudi, etc. Tot un ventall d’opcions per mantenir contacte amb persones que s’interessen pel mateix que tu.

 

8. Aconsegueix un bon cercador d’articles científics

És molt possible que, pel simple fet d’estar estudiant a la universitat, puguis accedir a un cercador d’articles científics que et faciliti la consulta d’articles complets, sense cap mena de cost. Mira de descobrir-los i fes-los servir, segur que en trauràs molt de profit per tal de documentar-te pels teus treballs i per aconseguir informació útil i rellevant.

 

9. Mira de sotmetre’t a exàmens mentals

El fet de memoritzar un text no necessàriament implica que n’hagis entès tot el contingut. Quantitat i qualitat no són sinònims i, per això, quan hagis estudiat una lliçó, planteja’t possibles preguntes que podrien aparèixer en un examen: aquest truc t’ajudarà a identificar determinats dubtes que no t’havies plantejat abans i a treure el màxim profit de l’estona que repassis.

 

10. Complementa la psicologia amb altres disciplines

La disciplina de la psicologia no és gens senzilla, i es mou entre un gran nombre d’àrees d’estudi i de ciències. Impregna-te’n si vols gaudir d’una visió més àmplia i més rica sobre tot allò que estudies. Per començar, pots llegir els fonaments de disciplines com la filosofia, la biologia, l’antropologia o la medicina. Sempre amb moderació, és clar!

 

Extra: gaudeix aprenent

Encara que sigui irònic que aquest punt es pugui arribar a entendre com una ordre, hem de recordar la importància del fet que estudies la carrera de Psicologia perquè en tens ganes i perquè és quelcom que t’interessa.

 

No permetis que el fet de no saber gestionar adequadament el teu temps faci que detestis la teva carrera. Si descobreixes determinades assignatures de la carrera o branques de la disciplina que no et desperten tant d’interès, mira de dedicar-los menys temps que a les que t’apassionen. Podem aprendre moltes més coses si no anem amb presses ni estem estressats, de manera que assaborim millor tots els nous coneixements i anem creixent a nivell personal i intel·lectual.

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris