Els 10 restaurants amb estrella Michelin més barats de Catalunya

Menjar en un establiment d'alta gamma no sempre ha d'estar barallat amb el preu
Els 10 restaurants amb estrella Michelin més barats de Catalunya | Cedida

 

Com a norma general, tenim la impressió que per poder anar a un restaurant amb estrella Michelin haurem d'anar amb la mentalitat de no mirar el compte a l'acabar, pel preu que ens poden demanar. No obstant això, la llista que mostrem a continuació mostra com aquest prejudici no sempre és cert, doncs existeixen opcions delicioses i aptes per totes les carteres.

 

Si bé és cert que no és recomanable anar-hi diàriament (no per l'estómac, sinó pels rebuts bancaris), alguns dels establiments catalans que compten amb aquest reconeixement fan ofertes de menús tancats, i normalment entre setmana, els quals no superen els 40 euros, sent una alternativa reial pels amants del bon menjar.

Fogony, a sort

L'establiment del Pallars Sobirà disposa del que denominen menú Slow Food, amb un preu de 35 euros. Aquest, disponible entre setmana, consta d'entrant, primer, segon i postres. Entre les opcions ofertes, hi trobem el carpaccio de filet de poltre amb ceba escabetxada i praliné d'all negre o les galtes de vedella Bruneta amb xocolata a la pedra.

 

 


Els Tinars, a Llagostera

El menú pica-pica i petit menú que trobem en el restaurant gironí el podem assolir per poc més de 39 euros. De dimarts a divendres, durant els migdies, disposa d'entrants, segon plat i postres, entre els quals hi destaquen l'amanida de tomàquet amb ventresca i soja, croquetes de rostit o arròs sec de botifarra negra.

 


Nectari, a Barcelona

35 euros és el preu que presenta el menú de migdia, de dilluns a divendres, el xef Jordi Esteve. Hi trobem plats excel·lents com el caneló de pularda i tòfona amb la seva beixamel i ametlla picada o la coca de recapte amb botifarra i espècies.

 


Villa Retiro, a Xerta

La nova versió del conegut El Torreó de l'Indià, compta amb el que coneixen com menú executiu, per un valor de 39 euros. Aquest, disponible de dimecres a divendres, és desenvolupat pel xef Fran López, qui representa la quarta generació familiar al capdavant dels fogons.

 


Les Moles, a Ulldecona

L'establiment de les terres de l'Ebre disposa del menú herència Les Moles, per 34,90 euros, el qual canvia setmanalment, podent gaudir d'un entrant, un peix, un arròs i unes postres.

 

La Fonda Xesc, Gombrèn

El municipi del Ripollès presenta el menú de la fonda, per 40 euros, el qual ens permet tastar l'amanida de bacallà, verdures i maionesa d'herbes, arròs de la Fonda amb bolet i safrà, cua de vedella, pèsol i patata al romaní i per postres, borratxo de nous, coco i albercoc, entre d'altres.

 

 

Emporium, a Castelló d'Empúries

Des del dimarts fins al divendres, el restaurant presenta el menú Santa Clara, de 40 euros de preu, on destaquen diferents alternatives com els musclos en escabetx, magrana, oliva sorpresa i cargolina de tomàquet i aromàtiques; ous de gallina amb patata, bolets i sobrassada; ànec d'aglà amb moniato, entre moltes altres opcions.

 


Castell de Peralada, a Peralada

Un dels nous membres de l'honorable guia Michelin. El menú Plaers del migdia, de dimecres a divendres, compta amb l'assequible cost de 35 euros. El xef Xavier Sagristà i sommelier Toni Gerez han dissenyat l'oferta gastronòmica després de treballar a El Bulli i Mas Pau. Entre els plats, trobem l'amanida de pasta de salsa verda amb fruits del mar o el peix de roca amb cremós de romesco.

 


Tresmacarrons, al Masnou

El menú clàssic que trobem en l'establiment, de dimarts a divendres, té un valor de 38 euros. En ell, tres plats a la carta que ens permetran gaudir dels sabors del Maresme. A més, hi trobem dos menús degustació més, i també ofereixen l'opció de fer mitges racions a la carta.

 


Xerta, a Barcelona

El menú executiu que trobem de dimarts a divendres en aquest restaurant barceloní ens sortirà per 38 euros. Consta d'aperitius, un primer a escollir entre dos, una carn, un peix de la llotja i unes postres. També hi està inclòs el pa, el vi, l'aigua i uns dolços.