Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

TRAGÈDIA

Mor un jove pilot de només 14 anys al circuit de Jerez

URGENT

Nou mort en un diumenge tràgic a les carreteres catalanes

Els 15 iogurts naturals més ben valorats

L’OCU ha dut a terme un estudi per trobar les millors marques d’aquest producte
El rànquing de l’OCU inclou els iogurts més bons del mercat | Unsplash

 

T’agrada el iogurt? Vols saber quines són les millors marques? L’Organització de Consumidors i Usuaris ha dut a terme una anàlisi exhaustiva per aconseguir identificar els millors iogurts que es comercialitzen avui en dia.

 

Gràcies a aquesta investigació, ha pogut establir un llistat on figuren els 15 iogurts naturals més ben valorats de tot el mercat. Continua llegint per descobrir quins són!

 

 

El iogurt natural més bo que pots adquirir

Pots prendre moltes menes de iogurts diferents: amb sucre, naturals, de gustos diferents, amb trossets de fruita o de xocolata, grecs, més o menys líquids, etc. Sovint, cada marca en comercialitza diverses classes.

En aquest examen, però, l’OCU ha volgut centrar-se exclusivament en els iogurts naturals per tal de trobar els iogurts més bons que es poden trobar als diferents supermercats.

 

Per determinar els productes que tenen més bona qualitat, han analitzat factors com ara la seva fermentació i els nutrients que aporta cada iogurt. També han avaluat que els productes tinguin una bona higiene i un etiquetatge òptim. A banda, s’ha tingut en consideració la textura, el gust, l’olor que fan i el color que tenen mitjançant una degustació que han dut a terme diversos experts en la matèria.

 

Al contrari del que passa amb altres classificacions de l’Organització de Consumidors i Usuaris, en què les marques blanques assoleixen les millors posicions, en aquesta ocasió el iogurt més ben valorat de tot el mercat és de marca. Segueix llegint per descobrir quins són els 15 millors iogurts segons l’anàlisi de la popular organització.

 

Els 15 iogurts naturals més ben puntuats per l’OCU

En els 15 casos s’han atorgat més de 50 punts a cada iogurt dels 100 possibles, i els productes han estat classificats en diferents graus de qualitat, des de mitjana fins a bona.

Descobreix quins són aquests iogurts tan ben valorats | Cedida

 

15. Milsani, d’Aldi

Milsani és un dels iogurts naturals més ben valorats per l’OCU, amb 53 punts dels 100 possibles i una qualitat establerta com a mitjana. Cada envàs costa 0,45 euros, i cada quilo, 0,59 euros. Aquesta marca es comercialitza a la cadena de supermercats Aldi.

 

14. Delisse, d’I. Leclerc

La cadena de supermercats francesa I. Leclerc ven el iogurt natural Delisse, que obté el catorzè lloc de la classificació amb un total de 53 punts. Un envàs d’aquesta marca de iogurt costa 1,5 euros, i cada quilo surt a 1 euro.

 

13. Danone

Danone és una marca molt popular especialment pel que fa als seus iogurts. Ara bé, només aconsegueixen la posició número tretze d’aquesta llista amb 56 punts dels 100 en joc. Tenen un cost més significatiu, perquè cada envàs val 1,09 euros i cada quilo, 2,18 euros.

 

12. Alipende, d’Ahorramás

La cadena Ahorramás de supermercats supera la famosa Danone amb la seva marca de iogurts Alipende, considerat un dels millors i comercialitzat a un preu de 1,05 euros el quilo.

 

11. Gervais

La marca Gervais ofereix un iogurt natural que es col·loca a l’onzè lloc de la llista i que sobresurt pel nivell de fermentació i d’higiene. Cada envàs del producte costa entre 0,55 i 0,63 euros, amb un preu de 1,14 euros el quilo.

 

10. Supersol

Entrem al top 10 de iogurts més ben valorats segons l’estudi de l’OCU i, en la posició número 10, hi trobem el iogurt natural de la marca Supersol, que aconsegueix 66 punts de 100. Es comercialitza a partir d’1,05 euros per quilo i envàs.

 

9. Hacendado, de Mercadona

Una mica més amunt hi ha una de les marques blanques més ben valorades pels usuaris: es tracta d’Hacendado, marca blanca de Mercadona. Cada iogurt natural d’aquesta mena també destaca per la seva higiene i pels ferments, i es ven a 0,79 euros l’envàs —i a 1,05 euros el quilo.

 

8. UNIDE

L’empresa cooperativa UNIDE produeix uns iogurts que també es classifiquen entre els millors del mercat, comercialitzats a un preu d’1,27 euros cada quilo. Obtenen la consideració de bona qualitat i reben 68 punts dels 100 possibles.

 

7. Milbona, de LIDL

La cadena alemanya de supermercats LIDL té a la venda el iogurt Milbona, un altre dels productes que obté el reconeixement de ser dels millors de tot el mercat i que rep 69 dels 100 punts en joc. Es comercialitza a un cost d’1,20 euros cada quilo.

 

6. Alteza, d’Euromadi

La marca blanca Alteza es pot trobar als establiments del grup Euromadi, i presenta un iogurt natural que surt a 1,13 euros per cada quilo. L’OCU li ha concedit un total de 69 punts, cosa que el fa empatar amb els iogurts de Milbona.

 

5. Condis

La cadena de supermercats Condis ven un iogurt natural que surt a 1,14 euros el quilo i que empata amb els dos anteriors, perquè també obté 69 punts dels 100 en joc.

L'OCU ha valorat diversos factors per elaborar la classificació | Cedida

 

4. Eroski Basic

Els establiments Eroski proposen un iogurt natural amb un cost d’1 euro per cada quilo i que rep una qualificació de 71 punts. A banda, l’Organització de Consumidors i Usuaris destaca que la compra d’aquesta classe de iogurt és una «jugada mestra» perquè la relació qualitat-preu és excel·lent.

 

3. Carrefour

Al top 3 hi trobem els iogurts de Carrefour, que també estan molt ben valorats i se situen en una bona posició gràcies als 71 punts que aconsegueixen dels 100 possibles. L’OCU també considera que la seva adquisició és una jugada mestra perquè val 1,06 euros cada quilo.

 

2. DIA

En segona posició de la llista arriba el iogurt de la marca blanca dels supermercats DIA, que es comercialitza als mateixos establiments DIA. Amb un cost d'1,07 euros el quilo, l’Organització de Consumidors i Usuaris també defineix la seva compra com una jugada mestra.

 

1. Nestlé

Segons la llista elaborada per l’OCU, el millor iogurt de tots és el que comercialitza la marca Nestlé, guardonat amb 75 punts dels 100 en joc. Encara que és un dels més cars —té un preu de 2,06 euros el quilo—, l’OCU considera que és el millor de tots per les seves qualitats higièniques, per la fermentació que té i les propietats nutricionals que presenta. D’aquesta manera, se situa en primer lloc i es converteix en el millor iogurt natural del mercat.