Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els 15 països on hi ha més casos de violència de gènere

En quins indrets es produeixen més crims masclistes?
L’alcohol és culpable de moltes baralles de parella, encara que no justifiqui de cap manera la violència | GTRESONLINE
 

«Violència de gènere» és una expressió que ha quedat fixada per definir els abusos comesos únicament contra les dones i aplicables a tots els àmbits de la vida —i no únicament al sentimental— que afecten de manera negativa el benestar físic o psicològic de la dona.

 

El fenomen, que té lloc a tot el planeta, es produeix amb més intensitat en determinats indrets de la Terra. A continuació, et desvelem quins són els països on es produeixen més casos de violència de gènere. Hem dividit la informació en diversos apartats agrupant els estats per proximitat geogràfica.

 

Europa: els 5 països amb més casos de violència de gènere

Tot i que sovint se’ls considera pioners pel que fa al benestar i als progressos en tots els àmbits, els països nòrdics d’Europa són els que més casos de violència de gènere registren.

 

Si tenim en compte el fet que a Europa de mitjana el 33% de dones confessen haver estat víctima de violència —física o sexual— per part d’algun company sentimental en alguna ocasió a partir dels 15 anys veurem com, sorprenentment, alguns països europeus superen amb escreix aquesta xifra:

5. Suècia

Amb un 41% d’agressions vinculades a la violència de gènere, tanca el top 5 de països europeus on hi ha hagut més víctimes d’aquesta mena d’abusos.

 

4. Regne Unit

Amb un 42% de dones víctima de violència de gènere, els britànics estan empatats amb els francesos.

 

3. França

Empatant amb el Regne Unit amb un 42% d’agressions a les dones hi trobem els francesos.

 

2. Finlàndia

Amb un 43% de dones víctima d’abusos, Finlàndia se situa en segona posició de la classificació. 

 

1. Dinamarca

Els danesos coronen la llista de països amb més violència de gènere del continent europeu, amb un 48% de les dones que alguna vegada n’han estat víctima.

 

Alemanya, Finlàndia i Suècia: països amb més dones assassinades a mans d’homes

En aquests tres estats, la xifra de dones víctima d’alguna mena d’abús per part d’homes se situa entre el 40 i el 50%. Resulta curiós, però, veure com les dones alemanyes que han patit alguna mena d’agressió d’aquest tipus no se surten de la mitjana, amb un 33% del total.

 

Tot i això cal destacar que, a finals de l’any 2016, a Alemanya hi havia hagut 331 dones víctimes mortals de violència de gènere, mortes a mans dels seus companys o excompanys sentimentals. D’aquestes, un 49% vivia amb els seus botxins quan van ser assassinades.

 

Anglaterra, Gal·les i Suècia: encapçalen la llista d’estats amb més agressions sexuals

L’Oficina Europea d’Estadística, anomenada Eurostat, afirma que l’any 2015 es van produir prop de 215.000 agressions sexuals que van arribar al registre de la policia. D’aquests atacs, uns 80.000 van ser violacions. D’això es desprèn el fet que més de 9 víctimes de violacions de cada 10 i 8 víctimes d’agressions sexuals de cada 10 són noies o dones joves.

 

Nombre d’agressions sexuals

A Suècia, per cada 100.000 habitants es van produir 178 agressions sexuals. A Escòcia, n’hi va haver 163, a Irlanda del Nord, un total de 156, i a Anglaterra i Gal·les se’n van comptabilitzar 113.

 

Xifra de violacions

Pel que fa al nombre de violacions, Anglaterra Gal·les van ser els indrets amb més constància d’aquest tipus de crims —per cada 100.000 habitants, la mitjana va ser de 62 violacions— i Suècia les va seguir de ben a prop, amb un total de 57 violacions registrades de mitjana per aquesta quantitat de població.

 

 

Llatinoamèrica: els 5 països amb més crims vinculats a la violència de gènere

La violència de gènere ha assolit un nivell inquietant a Llatinoamèrica, que se situa entre els territoris on no hi ha guerra amb més violència contra les dones. En concret, aquests són els estats on s’han registrat més víctimes mortals a causa d’aquest tipus de violència.

 

5. Brasil

L’ONU Dones afirma que moren diàriament fins a 15 dones a Brasil. Ara bé, hem de lamentar la inexistència de dades oficials que puguin corroborar o desmentir aquesta informació.

 

No obstant això, al Brasil la taxa de crims contra les dones és tan elevada que l’estat es col·loca a la cinquena posició mundial de la classificació.

 

4. Mèxic

El cas de Mèxic no és com els altres, perquè molts assassinats estan vinculats al tràfic de drogues i a les venjances. Ara bé, si les víctimes són dones també es tenen en compte per a la llista dels països amb més assassinats de gènere.

 

Així, es calcula que l’any 2014, en què es va registrar un total de 2.289 assassinats de dones, la mitjana de morts femenines va ser de 6,3 diàries.

 

3. Guatemala

Guatemala arriba en tercer lloc de la classificació d’estats amb més víctimes mortals a causa de la violència de gènere per culpa dels 217 assassinats de dones de mínim 15 anys d’edat que hi va haver el 2014, cosa que significa una mitjana de 2,7 víctimes mortals per cada 100.000 dones.

 

2. Argentina

Només el 2017 han mort a Argentina més de 254 dones víctimes de la violència de gènere, una xifra superior a la del 2016. El 2015 hi havia hagut 275 víctimes mortals per aquest fenomen i, el 2014, un total de 225.

 

D’aquesta manera, 10 de cada 100.000 dones moren per culpa d’aquesta mena de violència al país sud-americà, cosa que el situa en el segon lloc dels estats de la regió amb més assassinats de gènere.

 

1. Hondures

Hondures, amb més de 13,3 dones mortes per cada 100.000, es considera l’estat llatinoamericà amb més víctimes causades per la violència de gènere. Segons dades de l’Observatori Nacional de la Violència de la universitat hondurenya, les víctimes mortals tenien 15 anys o més.

Aquests són els països amb més casos de violència de gènere | CatalunyaDiari.cat

 

Àsia i Àfrica: els 5 països amb més casos de violència de gènere

Segons un estudi de l’Institut Georgetown per a la Dona, la Pau i la Seguretat, aquests països d’Àsia i Àfrica són els pitjors per a les dones, a causa de les seves condicions. S’han tingut en compte, entre altres, indicadors com la violència de gènere, els abusos sexuals, la submissió per religió i les desigualtats salarials.

 

5. República Centreafricana

En aquest país del cor de l’Àfrica, la situació de les dones és alarmant: reben un 0,474 pel que fa a la valoració de les condicions que tenen, que queda molt lluny del 0,800 mitjà dels països del món on gaudeixen de millors condicions.

 

4. Pakistan

Amb 0,441 punts, el Pakistan té un índex molt baix pel que fa a la inclusió de la dona i al tracte que rep, segons les dades recollides en aquesta investigació.

 

3. Iemen

En tercer lloc de la llista hi trobem el Iemen, que es considera un dels estats de la zona amb més casos registrats de violència de gènere i on la dona té una pitjor consideració.

 

2. Afganistan

Afganistan només obté 0,386 punts, cosa que indica que és un dels estats d’Àsia amb més violència de gènere, que l’acosta molt al pitjor país en aquest sentit i que l’allunya de molt dels punts mínims per arribar a ser un país més avançat en aquest aspecte.

 

1. Síria

D’un total de 153 països del món examinats, Síria obté la pitjor puntuació pel que fa a les condicions de les dones. Síria només arriba a aconseguir un 0,385 de puntuació en aquest àmbit, comparat al 0,886 obtingut per Islàndia, que se situa al capdamunt de la llista d’estats amb una millor situació per a les dones.