Les 5 prediccions de Nostradamus pel 2018

Nostradamus va augurar, pel 2017, que la Xina es convertiria en la nova superpotència mundial i això va en camí de complir-se
Les esgarrifoses prediccions de Nostradamus pel 2018| YOUTUBE
 

Segle XIV, França. Michel de Nôtre-Dame, el fill d'un notari i més conegut com a Nostradamus, comença a llançar prediccions sobre el futur i la fi del món. Les seves idees van ser polèmiques en aquells temps, però segles després, des de tots els racons del món, es comencen a tenir en compte les seves catastròfiques afirmacions.

 

«Els morts sortiran de les tombes i la Terra confrontarà canvis entre les nacions», va escriure el francès. Tot i que algunes de les seves profecies s'han complert, per sorpresa de molts, unes altres han caigut en l'oblit.

 

Per a l'any 2017, va augurar que la Xina es convertiria en la nova superpotència mundial. Això és completament lògic per algú contemporani, però una completa bogeria per algú de la seva època. Serà que Nostradamus no caminava tan desencaminat? En qualsevol cas, aquest metge i astròleg també va tenir els seus dies dolents perquè, per exemple, va afirmar que el 2017 es produiria un holocaust nuclear i, per sort, això no ha succeït (sense tenir en compte Corea del Nord). Aquestes són les prediccions de Michel de Nôtre-Dame pel 2018.

Les 5 grans prediccions de Nostradamus

1. La radiació solar acabarà amb el nostre planeta

Tot i que aquest estiu ha estat massa calorós, l'astre al voltant del qual orbitem no ha donat senyals que vagi a acabar amb nosaltres. Si bé és cert que el 2017 la NASA va detectar la flamarada solar més gran de la que es té constància, tot indica que els dolls sobtats del Sol acostumen a ser habituals al llarg de la història.

 

Imatge de la potent flamarada solar. | NASA

 

2. La gran erupció del Vesuvi

L'última erupció considerable de la gran muntanya situada enfront de la badia de Nàpols va ser l'any 79 d.C., una tragèdia de proporcions èpiques que va acabar amb les civilitzacions del voltant i la ciutat de Pompeia. Existeixen els mecanismes suficients per saber si el volcà està a punt d'entrar en erupció, però no s'ha d'oblidar que al seu voltant viuen avui més de 3 milions de persones. Si és veritat el que diu Nostradamus, les pèrdues serien enormes.

 

3. Donald Trump

Els que afirmen que el profeta va augurar l'arribada del president dels Estats Units més polèmic han estat titllats de conspiranoics, però la veritat és que la descripció del francès sobre l'arribada de la 'falsa trompeta' s'ajusta en gran mesura a la personalitat de Trump. Sempre grandiloqüent i sense filtres a Twitter, el POTUS (President of the United States) ha remogut la política mundial sense que li importi massa a qui s'emporta per davant.

 

El president dels Estats Units d'Amèrica, Donald Trump | Gage Skidmore

 

Al quadern 40 de Nostradamus, on apareix aquesta 'falsa trompeta', s'assegura que aquesta ja ha arribat disposada a canviar les lleis de Bizancio (que en aquest cas feia referència a l'imperi estatunidenc). Això desencadenarà la tercera guerra mundial i, consegüentment, el fi dels nostres dies.

4. L'estancament de l'economia global

Molt consideren, des de fa temps, que l'economia s'ha col·lapsat i aquí podem entrar en un debat sobre la viabilitat del capitalisme radical en l'era moderna, però Nostradamus parlava d'un col·lapse total, d'un 'reset' complet del sistema.

 

Un informe elaborat per ESADE assegura que les pressions demogràfiques (els 7.200 milions d'habitants del nostre planeta que necessiten recursos i aliment) acabaran per ficar al descobert els punts dèbils de la nostra economia. D'altra banda, potències com la Xina, que basen la seva economia no tant en les exportacions sinó en el consum intern, posen en entredit tot el sistema.

 

Tot i això, l'informe també senyala el desenvolupament de les noves energies renovables i el descobriment de nous materials com el grafè i les terres rares que obren nous horitzons. En resum, és veritat que anem decaient, econòmicament, encara que no està tot perdut.

 

5. La predicció 112 o l'últim Papa a la terra

Segons Nostradamus, Francesc serà l'últim màxim representant de l'església catòlica. Podria tractar-se d'un tema menor considerant que 2018 és també l'any de l'apocalipsi final. Existeix també la profecia de San Malaquías, que senyalava que el Papa número 112 des de Celestí II (és a dir, el Papa Francesc) seria el «mateix de la fi dels dies». «La ciutat dels set turons serà destruïda», senyala el líder Jesuíta.

 

El Papa Francesc junt amb Vladimir Putin | kremlin.ru

Els Maies, els altres grans profetes

La profecia Maia més famosa és la que assegurava que l'any 2012 seria la fi del món. Si escric això, és perquè aquesta teoria ha quedat clarament desmentida. Responia més a una qüestió de visió a llarg termini, ja que el calendari maia no contemplava una existència més enllà d'aquest any.

 

Potser, al que es referien els Maies, era a un canvi de consciència de la humanitat, la fi del món tal com la coneixem avui. Podria Nostradamus estar parlant del mateix?