rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els sis menjars que mai has d'escalfar al microones

Seguir aquests criteris és primordial per evitar problemes de salut

Imatge d'arxiu d'unes crispetes | CEDIDA

 

El microones s'ha convertit en una de les principals ajudes a l'hora de cuinar. El fet de poder escalfar plats per poder-los menjar ràpidament ens ajuda molt, però, el cert és que hi ha una sèrie d'aliments que hauríem d'evitar fer-los passar per aquest aparell. 

 

I és que alguns, de fet, perden gran part dels nutrients que contenen. En aquest article us exposem els 6 aliments més escalfats al microones, però que hauriem d'evitar de totes maneres. 

 

6 aliments que no s'han d'escalfar al microones

A continuació, doncs, els fem un llistat d'aliments que no haurien de passar pel microones, ja que perden nutrients o són perjudicials per a la nostra salut. 

1. Bròcoli

El bròcoli —o bròquil— no s'ha de passar pel microones perquè perd la pràctica totalitat de les seves propietats. De fet, segons un estudi de la Universitat de Porto a Portugal (Vallejo et al., 2003), aquesta verdura no s'ha d'escalfar perquè aleshores perd el 97% dels antioxidants

 

La millor opció per tornar a escalfar-lo: al vapor en una olla o en una cassola. Aleshores només s'elimina l'11% de les seves propietats. 

2. Llet

La llet i altres productes làctics, com la mantega, no s'han d'escalfar al microones. Així mateix, aquests aliments perden la meitat de les seves propietats en ser sotmeses a temperatures tant altres.

 

A part de perdre gran part dels minerals que tenen, també s'elimina la vitamina B12

 

3. Pollastre

Si escalfem el pollastre al microones podem contreure, per exemple, salmonel·la. La malaltia en qüestió, provocada per la infecció que pot aportar el pollastre, pot provocar mal de panxa, diarrea, febre mal de cap.

 

El problema, de fet, es deu a escalfar aquest tipus d'aliments al microones. Ja que aquest pot provocar que algunes parts de l'aliment quedin força crues i, d'aquesta manera, acabar amb aquesta malaltia. Hem de tenir en compte, però, que pot arribar a passar al mateix amb aliments similars com el gall dindi o l'ànec.

 

4. Ous

L'aigua que contenen els ous s'evapora ràpidament quan els introduïm al microones i, per aquest motiu, no es recomana l'escalfament d'aquests en aquest aparell. Si ho volem fer, de fet, veurem que els ous poden arribar a esclatar i, després, tindrem feina a netejar el microones. 

5. Arròs

L'arròs pot generar diversos problemes. Escalfar aquest aliment troncal al microones fa que perdi totes i cadascuna de les seves propietats. És recomanable, doncs, que l'arròs sigui bullit en lloc d'escalfat. Així conservarà els seus minerals, les vitamines i la fibra.

 

Bullint l'aliment, a més, evitem que es multipliquin els molts bacteris que conté l'arròs. Si l'escalfem, de fet, podem arribar a contreure intoxicacions de tipus digestiu, com diarrees i vòmits.

 

6. Crispetes

Sembla estrany però és cert. Les crispetes, de fet, són un producte dissenyat per ser escalfades al microones. De fet, com relata el científic Butenhoff Andersen (2008), les bosses de les crispetes contenen, amb molta freqüència, un gran ventall de productes tòxics per a l'organisme humà. El PFOA (un àcid molt perjudicial), per exemple, té grans efectes cancerígens. 

 

Per això mateix, hem d'evitar que escalfar-les al microones amb la bossa. Així, s'ha de procurar treure-les de la bossa i procedir a què es facin, per exemple, en una cassola

 

Referències bibliogràfiques:

  • Andersen, M. E., Butenhoff, J. L., Chang, S., Farrar, D. G., Kennedy Jr., G. L., Lau, C., Olsen, G. W., Seed, J. & Wallace, K. B. (2008). Perfluoroalkyl acids and related chemistries-toxicokinetics and modes of action. Toxicological Sciences, 102: 3-14.

  • Vallejo, F., Tomás-Barberán, F. A. & García-Viguera, C. (2003). Phenolic compound contents in edible parts of broccoli inflorescences after domestic cooking. Journal of the Science of Food and Agriculture, 83: 1511-16.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris