Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les 6 fruites que t’ajudaran a aprimar-te

Descobreix els beneficis d’aquests aliments tan sans amb què podràs perdre pes

 

Quan es vol fer dieta i perdre pes és molt freqüent recórrer a l’ajuda de les fruites, aliments totalment saludables que, a més de tenir una olor i un gust molt seductors, proporcionen els sucres que necessita el cervell per funcionar bé i ofereixen beneficis molt interessants per tal d’aprimar-se

 

Gràcies a les seves propietats naturals, poden ser un substitut ideal als sucres processats —i terriblement deliciosos— d’aliments com la xocolata o els dolços, prohibits en les dietes hipocalòriques i causants de molta ansietat a l’hora d’intentar dir adéu als quilos de més. Així, les fruites poden alleujar aquesta sensació d’angoixa aportant-nos sucres molt més bons. Segueix llegint per descobrir les que t’ajudaran més a aprimar-te.

Les fruites tenen poques calories

Les propietats i beneficis de la fruita a nivell de la salut sempre s’han remarcat. Aporten molts nutrients interessants al nostre cos, a més de ser una font de diverses vitamines importants per al seu bon funcionament i que aquest no podria fabricar tot sol. 

 

A banda, de manera global i comparades amb altres aliments, les fruites tenen un contingut de calories i de greixos baix, cosa que, segons els nutricionistes, les fa ideals a l’hora de mantenir una dieta sana amb un nivell de sucres adequat i sense un augment de la quantitat de greixos.

 

Quines vitamines tenen?

Les fruites proporcionen una gran quantitat i varietat de vitamines indispensables per al cos com ara l’A, la B1, la B5 o la C. Per exemple, la vitamina A enforteix el sistema immunitari, reforça la vista i té qualitats essencials per al bon desenvolupament de les noves cèl·lules i de les hormones. 

 

Per la seva banda, la vitamina B1 —coneguda també com a «tiamina»— és indispensable per aconseguir el bon metabolisme dels carbohidrats, una importantíssima font d’energia per a l’organisme, igual que la vitamina B5, que també té la virtut de reforçar el sistema digestiu. A més, si hi ha una manca de vitamina B1 es poden produir problemes com ara la síndrome de Wernicke-Korsakoff, també anomenada demència alcohòlica, o el beri-beri.  

 

D’altra banda, les fruites com el kiwi o la taronja són riques en vitamina C —també coneguda com a àcid ascòrbic—, que té una interessant i poderosa funció antioxidant. Aquesta vitamina tan rellevant contribueix a repartir correctament el ferro a tot el cos i també lluita contra l’oxidació, que provoca l’alliberament de radicals lliures nocius per al cos.

 

La sorprenent quantitat i diversitat dels nutrients de les fruites 

Cada fruita té unes propietats i uns beneficis diferents en funció de la seva composició i de les vitamines que aporta, cosa que farà que obtinguem uns nutrients o uns altres depenent de les peces que ingerim. N’hi ha algunes que, com el plàtan o la xirimoia, tenen un contingut de sucre elevat, o d’altres que, com les peres o els gerds, posseeixen importants quantitats de fibra.

 

Dins d’aquesta important diversitat, hem fet una llista amb les 6 que tenen més avantatges si el que busques és aprimar-te

  

 

 

Les 6 fruites més indicades si busques reduir el teu pes d’una manera sana

Entre altres efectes beneficiosos de la ingesta de fruita, destaca el fet que puguin reemplaçar perfectament —oferint el mateix nivell d’energia— altres productes alimentaris amb més calories que tenen un nivell de carbohidrats molt elevat, com ara els cereals o la pasta alimentària.

  

les fruites tenen propietats ‘detox’ per al cos

 

1. La poma

Els beneficis de consumir pomes són molts: proporcionen molta fibra, i dins d’aquesta també contenen un alt nivell de pectina, una gran ajuda si es vol rebaixar el nivell de colesterol de l’organisme. A banda, tenen una concentració de calci i de potassi alta i aporten poques calories: només 52 per cada 100 grams.

  

són molt fàcils de consumir

  

 

2. La taronja

Una altra de les fruites ideals per aprimar-se és la taronja, que contribueix a eliminar l’àcid úric i d’aquesta manera actua cremant els greixos —cosa que ha d’anar acompanyada en tot moment d’una dieta equilibrada. 

  

un component indispensable per al bon desenvolupament de les estructures cel·lulars

 

3. La pinya

Amb només 55 calories en 100 grams, la pinya és una de les fruites que tenen menys calories de totes. Una de les seves virtuts centrals són les seves propietats diürètiques, que ajuden a alliberar els líquids que reté el cos —sovint per culpa de les hormones— i, així, contribueixen a perdre quilos. 

  

consumir-la amb moderació i prescindir de les anomenades «dietes de la pinya»

4. La maduixa

Una de les fruites més populars gràcies al seu gust boníssim i a la seva seductora olor i forma és la maduixa. Amb un alt contingut de vitamina C, les maduixes també contenen molta fibra, cosa que ajuda el trànsit intestinal i els proporciona un efecte laxant.

  

cal destacar-ne els beneficis per al sistema immunitari gràcies als seus efectes antiinflamatoris

 

5. L’aranja

Per aprimar-se, molts entesos en l’àmbit de la nutrició i la dietètica aconsellen beure suc d’aranja a l’hora d’esmorzar, principalment pels seus alts nivells d’àcid cítric. Així, igual que la maduixa, té importants beneficis per cremar greixos, però s’ha de tenir en compte que només es produiran si l’alimentació està ben equilibrada. 

  

L’aranja està formada per una quantitat d’aigua molt significativa

 

6. El kiwi

Tot i que per a molts aquesta dada és desconeguda, el kiwi és la fruita amb un contingut més alt de vitamina C. I no només això: també contribueix al desenvolupament del col·lagen, proporciona vitamina B, magnesi, fibra i luteïna, un element molt interessant que afavoreix el bon funcionament del sistema cardiovascular.

  

té propietats beneficioses per a l’absorció del ferro

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris