Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les 6 maneres de desfer-te de les potes de gall

Encara que aquestes arrugues que surten als ulls són naturals, poden resultar poc estètiques
Hi ha gent que se sent incomodada per les potes de gall | Cedida

 

Les potes de gall són una mena d’arruga d’expressió més o menys pronunciada que surten als rostres de molta gent a mesura que van passant els anys. Les podem localitzar a les àrees externes dels ulls i poden contribuir a transmetre fatiga o tristesa a la mirada de les persones, un fet que fa que molts individus les trobin poc estètiques.

 

Per aquesta raó, i a mida que les persones han anat conferint cada cop més valor i rellevància a l’estètica, les investigacions pel que fa a les tècniques més eficients per desfer-se de les potes de gall han anat adquirint transcendència.

 

Tot seguit, us desvelarem els motius pels quals surten potes de gall i quines són les millors maneres per dir-los adeu.

 

En què consisteixen les potes de gall i per quina raó surten?

Conegudes popularment com a potes de gall, aquestes arrugues tan odiades per molts homes i dones surten a les zones externes dels ulls de moltes persones quan arriben a la maduresa.

 

Tot i que normalment es creu que les potes de gall es vinculen amb el procés d’envelliment que pateix la pell a mesura que ens fem grans, la realitat és una altra: les origina l’expressivitat facial i el fet d’aclucar els ulls quan ens inoportuna la llum solar.

 

Per aquest motiu, si vivim feliços i somriem contínuament, tindrem molta predisposició al fet que ens apareguin les potes de gall. Ara bé, també hi ha determinats factors que poden accentuar aquest fet, com ara la sequedat o la sensibilitat de la pell, la manca d’hidratació de la cara, una exposició excessiva al sol —per l’efecte dels rajos ultraviolats— o la forma que tenim de riure o gesticular amb la cara.

 

Només és qüestió de temps que les potes de gall acabin apareixent. No obstant això, hi ha tractaments i solucions que contribueixen a camuflar-les i a fer-les desaparèixer. Però també cal remarcar que tant les potes de gall com les demés arrugues no són factors que condicionen l’estètica i la bellesa de cadascú, sinó que donen un toc natural als individus que tenen una experiència vital dilatada. Per a tothom, les arrugues són una cosa natural i també molts cops atractiva.

 

Desfer-se de les potes de gall amb trucs que no siguin invasius

Quan parlem d’una tècnica no invasiva volem dir que per dur a terme aquesta mena de tractament l’apliquem de manera cutània i superficial, i que no cal travessar la pell ni trencar-la per seguir-lo. De fet, es poden arribar a aconseguir resultats increïbles només a través de la capacitat d’absorció que té la nostra pell.

 

Algunes de les solucions o tractaments en què no cal recórrer a cirurgia per fer desaparèixer les potes de gall dels ulls inclouen la utilització de cremes, sèrums i altres productes cosmètics per al contorn d’ulls, a més de mascaretes fetes d’ingredients orgànics i frescos, o els massatges amb la finalitat de fomentar el moviment dels líquids de la cara i amagar les arrugues d’expressió.

 

1. L’ús de cremes cosmètiques

Durant els últims temps, la indústria química que fabrica els productes cosmètics ha trobat l’èxit amb l’elaboració de fórmules per contribuir a reduir les potes de gall. Aquests ungüents tenen en comú que hidraten la pell i la protegeixen del sol, perquè tant la sequedat de la dermis com els efectes dels rajos ultraviolats fomenten l’aparició d’aquestes temudes arrugues d’expressió.

 

Entre totes les cremes que es comercialitzen destaca Remescar Potes de Gall que, elaborada pels laboratoris Sylphar, semblaria proporcionar molt bons resultats pel que fa a la prevenció de l’aparició de les potes de gall i a la seva capacitat de dissimular-les. A través de compostos potents com diverses argiles minerals i silicones vegetals, la cara acaba apareixent més estirada i lliure d’arrugues marcades.

 

La prestigiosa marca Rilastil també ha elaborat un sèrum molt efectiu que combat l’aparició de les arrugues d’expressió i ajuda a evitar que perdurin. Es diu Cumlaude Summum Radiance, es fabrica sense parabens i confereix lluminositat a les parts externes dels ulls que tenen un aspecte envellit per culpa de la manca d’hidratació i del cansament.

 

2. Les solucions naturals

Una gran part de les solucions naturals existents per tal de prevenir i reduir les potes de gall utilitzen àloe vera, alvocat, clara d’ou i llet. Aquests quatre ingredients contenen substàncies molt nutritives i antioxidants per a la dermis, cosa que contribueix a conferir-li més hidratació i fermesa.

L'alvocat s'utilitza molt per combatre les arrugues d'expressió | Cedida

 

Existeixen diverses mascaretes naturals que són força eficients en la lluita contra aquestes arrugues i en el fet de donar més suavitat a la cara. Les podem preparar triturant un alvocat i posteriorment estenent-lo pel rostre, o elaborant-les amb àloe vora i clara d’ou utilitzant el mateix mètode d’aplicació. Un cop col·locades damunt de la pell facial, haurem de deixar que actuïn aproximadament 20 minuts.

 

 

3. Els massatges a la cara

Els automassatges a la cara ajuden a millorar el drenatge limfàtic i la circulació de la sang. Tot això fa que s’eludeixin els resultats poc estètics derivats de la retenció dels líquids.

 

Els resultats són un xic polèmics i no s’han demostrat científicament, però la tradició afirma que repetint aquests exercicis un cop cada dia es pot prevenir que surtin arrugues d’expressió i ajudar a reduir les que ja es tenen.

 

Així, cada dia, busca un moment per relaxar els músculs de la teva cara i, ajudant-te amb un dit, empeny cap amunt i cap enfora la pell de l’àrea que envolta l’ull, que és l’indret on normalment proliferen aquestes arrugues d’expressió. Torna a fer el mateix moviment aproximadament 20 vegades i deixa els ulls tancats. L’efecte d’aquesta tècnica serà encara més potent si fas el massatge amb l’ajuda d’una crema especial per a la zona del contorn dels ulls.

 

Desfer-se de les potes de gall amb trucs invasius

Ara que ja hem esmentat quins són els tractaments no invasius per desfer-se de les potes de gall, també volem parlar d’altres possibilitats per combatre-les. Els tractaments invasius, en concret, els han de dur a terme els professionals sanitaris, perquè transformen la forma i composició de la dermis a través de cirurgia o injeccions.

 

Els tractament invasius per desprendre’s de les arrugues d’expressió tenen més eficàcia que els que no són invasius, amb uns resultats més potents i ràpids. Ara bé, tant els costos que tenen aquesta mena de tractaments com els perills que se’ls vinculen també són més significatius.

 

Així, resulta indispensable avaluar fins a quin punt les arrugues d’expressió ens incomoden, perquè si s’opta per assumir una operació quirúrgica es corren riscos per un problema que, en realitat, tan sols té una base subjectiva i a nivell estètic.

 

1. Injectar-se bòtox

La toxina botulínica fa uns quants anys que va començar a utilitzar-se i fer-se molt famosa com a tractament en l’àmbit de la bellesa, sobretot per tal de fer desaparèixer les arrugues d’expressió que solen sortir tant al voltant dels ulls com a la zona del contorn dels llavis.

 

El bòtox funciona bloquejant la capacitat de contraure’s que tenen els músculs del cos, cosa que inhibeix la mobilitat de les zones on s’ha injectat i fa que deixin de sortir-hi noves arrugues.

 

Aquest tractament té un cost que pot canviar segons la clínica on es practiqui, però cal remarcar que és essencial que la injecció la faci un metge especialitzat en la branca de l’estètica. En cas contrari, introduir bòtox en parts del cos on no s’hauria d’injectar pot tenir resultats molt més antiestètics que les potes de gall en si mateixes. A més, sovint les persones que se sotmeten a aquests tractaments no acaben satisfetes del tot.

 

2. Tractament amb col·lagen

El col·lagen resulta altament efectiu a l’hora d’omplir les petites esquerdes i solcs que provoquen les arrugues d’expressió. Gaudeix d’una mena d’efecte «emplenador», cosa que el converteix en una substància idònia a l’hora de desfer-se de les potes de gall. Ara bé, la durada de les injeccions de col·lagen és limitada: sol passar l’efecte al cap d’uns vuit mesos, perquè el cos acaba absorbint-lo.

 

Els resultats obtinguts, però, s’assemblen als que proporcionen les cremes de col·lagen. Aquests productes són interessants perquè no cal injectar-los i, si es fan servir cada dia, la pell absorbeix aquesta substància, que ajuda a camuflar les potes de gall gràcies a l’efecte de més volum que confereix a la dermis. A banda, d’aquesta manera s’evita córrer riscos i el dolor que solen causar les injeccions.

Les cremes de col·lagen solen aconseguir grans resultats | Cedida

 

3. Les operacions estètiques: la blefaroplàstia i el làser

La cirurgia estètica és l’especialitat mèdica que mira de donar respostes als complexos o problemes d’estètica que poden generar molta incomoditat a la gent. Utilitza procediments i mètodes altament invasius on sovint s’utilitza anestèsia general i, en alguns casos, s’hospitalitza els pacients. Entre els mètodes per fer desaparèixer les potes de gall n’hi ha un parell que gaudeixen de molt reconeixement: la blefaroplàstia estesa i el làser. 

 

Si s’opta per la blefaroplàstia estesa, es necessitarà aplicar anestèsia total. Es tracta d’una intervenció que es duu a terme a la pell de les parpelles amb l’objectiu d’estirar l’àrea del contorn dels ulls en direcció al cuir cabellut, lloc on s’amagarà la cicatriu. Té una gran eficàcia també a l’hora d’acabar amb les incòmodes bosses que surten a vegades als ulls i que doten la mirada d’un deix cansat i trist.

 

En el cas del làser, es fa servir per cremar les capes més externes de la pell i fomentar d’aquesta manera la seva regeneració, que es farà amb pell nova que no tingui arrugues. Tot i que es tracta d’un mètode força dolorós que s’aplica amb anestèsia, la recuperació del pacient sol ser ràpida i força suportable.