rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Els 6 remeis naturals que t’ajudaran a fer passar el refredat

Molts medicaments lluiten contra els símptomes dels constipats però no ataquen directament la seva font

 

Descobreix els millors remeis naturals per lluitar contra els refredats | Cedida

 

Els canvis de temperatura típics d’èpoques de l’any com l’actual proporcionen un terreny ideal per als bacteris i els virus que originen els constipats que ens afecten i molesten, en general, a tots.

 

Hi ha diversos medicaments que serveixen per mitigar els símptomes dels refredats, però no són capaços de curar-los totalment. Per aquesta raó, et suggerim 6 remeis naturals ideals per combatre els refredats que poden ser una bona alternativa als fàrmacs existents perquè tenen la mateixa eficàcia i són més respectuosos amb la salut.

 

Efectes del constipat i desenvolupament

Els constipats comuns afecten a molta gent que està exposada al fred de l’hivern o als canvis de temperatura constants. Fins i tot, els aires condicionats que utilitzem a l’estiu poden contribuir a refredar-nos. Per aquesta raó, un gran volum de la població mundial pot patir-ne amb regularitat i en un grau més o menys important.

 

Els constipats solen encomanar-se molt fàcilment i de manera veloç, perquè els virus que els originen es poden transmetre a través dels esternuts, les secrecions del nas i la tos.

 

Els efectes més habituals d’aquests virus són tos, mal de cap i de gola, debilitat, molèsties als músculs i secreció de mucositat a través del nas —tot i que alguns cops els mocs poden acumular-se al conducte auditiu i originar una otitis.

Els medicaments per combatre els refredats que trobem a les farmàcies serveixen per contrarestar aquests símptomes, però no n’ataquen la font perquè sovint el seu desenvolupament és regular i marxa tot sol.

 

Les diferents etapes del constipat habitual sovint són semblants entre els afectats. Sol iniciar-se amb mal de gola lleuger i malestar general, per després continuar amb el degoteig del nas —també conegut com a rinorrea—, la congestió nasal, la irritació dels ulls i els esternuts. Aquests efectes van passant lentament a mesura que avancen les hores i els dies, fins que fa 7 dies que dura.

 

Els constipats poden provocar símptomes diversos com el malestar general o el mal de cap | Cedida

 

Els 6 remeis naturals més eficaços contra el refredat

Si no et vols medicar sense finalitats curatives i només et molesten els símptomes del refredat comú, descobreix els 6 remeis naturals per al refredat que t’ajudaran a mitigar la tos, el mal de gola o la congestió nasal, entre altres dolències.

 

1. Consumir sal barrejada amb aigua

Quan tenim congestió nasal —un símptoma molt freqüent derivat dels refredats—, podem passar-ho força malament per culpa de les dificultats per respirar pel nas. A banda de dormir malament, molts cops quan tenim el nas tapat hem d’acabar respirant per la boca i això moltes vegades causa dolors abdominals derivats dels gasos que es poden acumular amb aquesta respiració.

 

Per solucionar aquesta dolència amb un remei natural i casolà, només ens caldrà una mica d’aigua i sal: col·loca mitja culleradeta de sal dins de mig got d’aigua tèbia i també afegeix-hi un xic de bicarbonat —un quart d’una cullera. Remena bé la barreja i després introdueix-ne un parell de gotes al nas: t’adonaràs que els mocs van alliberant-se de les foses nasals.

 

2. Fer gàrgares amb farigola i aigua

Si tens molta tos molesta i et notes la gola molt irritada, fer gàrgares amb farigola i aigua calenta et pot donar un cop de mà a l’hora de mitigar aquests símptomes tan incòmodes.

 

Per tal de fer-ho, només et caldrà bullir diverses fulles de farigola durant aproximadament 20 minuts. A continuació, cola la barreja i afegeix-hi llimona i vinagre per tal de potenciar l’efecte desinfectant del beuratge.

 

3. Beure infusions de gingebre

Diversos estudis han demostrat les grans virtuts del gingebre per a la salut. Aquesta arrel, entre altres, té propietats antitussígenes, antiinflamatòries i també expectorants, ideals per reduir les molèsties derivades del mal de cap, la congestió nasal i la mucositat que ens deixen els constipats.

 

Per elaborar una infusió de gingebre, et caldrà mig litre d’aigua bullent i un tros de branca de gingebre. Fes que bulli uns quants minuts i després ja t’ho podràs prendre. Et pots beure la infusió directament així o posar-li un toc de llimona i mel, ingredients que també t’ajudaran a lluitar contra el constipat —tal com veuràs tot seguit.

 

Les infusions amb llimona, mel i gingebre van molt bé per als constipats | Mejor con Salud

 

4. Ajudar-nos amb la llimona i la mel

D’una banda, la llimona té un potent efecte desinfectant que ajudarà a acabar amb els virus i els bacteris de manera efectiva i farà que la curació del constipat vagi molt més de pressa. D’altra banda, la mel, a causa de la seva densitat, és molt beneficiosa per calmar la picor de la gola.

 

La preparació no té gaire secret, i probablement te la deus haver fet alguna vegada: barreja dues cullerades de mel i el suc de mitja llimona dins d’una tassa amb aigua ben calenta, remena-ho bé perquè es barregi tot i ves-t’ho prenent a glops petits perquè faci bé el seu efecte.

 

 

5. Prendre bafs d’eucaliptus

A causa dels olis volàtils i l’aroma que té, l’eucaliptus gaudeix d’unes propietats antisèptiques i descongestives molt intenses. Entre altres, conté eucaliptol, un component amb propietats mucolítiques que va molt bé per tal de descongestionar les vies respiratòries i ajudar-nos a respirar millor.

 

Per això, una de les millors maneres per tractar el refredat amb l’eucaliptus és prendre’n en forma de baf per inhalar-ne el vapor. Només cal barrejar unes quantes fulles d’eucaliptus amb aigua ben calenta i, aleshores, ens haurem de situar ben a prop del recipient respirant profundament durant una estona.

 

6. Preparar una infusió d’all

Des de temps immemorials l’all ha estat un ingredient molt reconegut i valorat per les seves grans qualitats antisèptiques. Ajuda a enfortir el sistema immunitari i, per això, fa que l’organisme quedi més protegit contra les amenaces de virus i bacteris. A banda, s’ha demostrat que contribueix a millorar el funcionament pancreàtic i hepàtic.

 

Si es vol lluitar contra els constipats, és aconsellable consumir-lo en forma d’infusió: posa aigua al foc i afegeix-hi tres dents d’all. Deixa que bulli 10 minuts i, a continuació, beu-te la preparació. Per millorar-ne el gust, s’hi pot afegir mel. T’ajudarà a mitigar les molèsties derivades de la tos i el mal de gola.

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris