Els 7 consells per evitar engreixar aquest Nadal

Seguint aquests trucs, evitarem caure en les temptacions

 

 

L’arribada del Nadal sempre porta amb ella una tendència repetitiva: engreixar uns quilos com a conseqüència dels àpats familiars i els menjars d’empresa. No obstant això, t’oferim unes estratègies que, de ser seguides de manera correcta, farà que evitem caure en aquest problema i no haver de caure en una de les complicades dietes d’inici d’any.

 

Els consells que donem a continuació també poden ser utilitzats durant la resta d’any, doncs tots ells van enfocats en intentar menjar de manera lògica i coherent, fent una de les dues menjades fortes, dinar o sopar, d’una manera lleugera, per evitar que en totes dues hi hagi una gran ingesta d’aliments.

 

Fer un ‘Planning’ alimentari

Una de les claus està en calcular meticulosament el que menjarem durant aquest període. Hem de tenir en compte cada un dels àpats que tenim programats i mesurar correctament la resta d’aliments que ingerint durant el dia. Per exemple, si per Cap d’Any tenim programat un sopar fort, és convenient que durant el dia fem menjar lleugers.

 

D’aquesta manera, es pot començar a preparar un ‘Planning’ que ens permeti tenir present en tot moment la quantitat ideal de menjar que hem de gaudir en cada moment, per tal de no caure en la temptació de passar un dia alimentant-nos sense cap mirament, el que ens farà caure en una tendència de gran quantitat alimentària

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

1. Plats poc calòrics

Quan ens donin l’oportunitat d’escollir nosaltres mateixos el menú que menjarem, hem d’optar per escollir plats rics en proteïnes, com són els peixos o les carns blanques, acompanyant-los de verdura. Aquest tipus de plats, acompanyats de la resta d’aliments que hi haurà durant l’àpat, ens permetran no omplir-nos en excés.

 

Sempre que estigui a la nostra mà hem d'orientar-nos cap als plats poc calòrics ja que la sobretaula ja s'encarregarà d'aportar-nos aquests hidrats de carboni extra que podem evitar durant el sopar. Per això, no escolliu aliments com a pastes o arrossos si no voleu guanyar pes.

 

2. Postres lleugers

Com dèiem en l’apartat anterior, el nombre de calories que aportin els plats és important. De la mateixa manera, és preferible gaudir de postres lleugers, que no siguin pastissos, brownies, coulants o altres plats elaborats amb una altra quantitat de greixos, els quals ens provocaran fer caure en malestar i sentir sensació de no poder més.

 

L'elecció de fruites, infusions o sorbets és la més adequada per afavorir la digestió del menjar i evitar la desagradable sensació de d’haver menjat més del compte que ens envaeix. així com per evitar que aquestes postres s'acumulin en els nostres malucs.

 

3. Saber dir prou

Hem de ser conscients dels nostres límits alimentaris. Hi ha vegades que mengen perquè no volem deixar res al plat, o perquè ens agrada molt el que tenim davant, però és convenient saber quan dir prou i deixar de menjar abans d’omplir l’estómac en excés. Quan hi ha menjar sobre la taula, no és necessari menjar-se’l tot, s’ha de saber provar, però sense excedir-se.

 

Arribar a una sensació de sacietat adequada, evitant el mal de panxa, els empatxos i la inflor és el que es recomana tant per passar un bona vetllada com para no menjar més del que el cos necessita i guanyar quilos de manera innecessària. Per això, menja fins que et sentis ple i no pel simple fet de deixar el plat net.

4. Beu un got d'aigua abans de menjar

Un truc que molta gent inclou en la seva rutina diària és el de prendre un got d'aigua abans de cada menjar. Aquest got d'aigua va directe a l'estómac i substitueix el lloc que ocuparien aliments rics en calories i greixos.

 

Amb aquesta estratègia, aconseguirem que la sensació de sacietat sigui més ràpida i pronunciada. Així, evitarem omplir l'estómac d'aliments, a més que hidratarem el cos, el que sempre és beneficiós. 

 

5. Planificar els menjar

Aquest és un dels punts més claus per mantenir la línia en Nadal sense necessitat de fer grans esforços. És necessari contraresta els forts menjars amb sopars lleugers, i viceversa. L'organització i la prevenció són essencials per mantenir una dieta coherent i equilibrada.

 

El dia abans de les festivitats nadalenques intenta menjar verdures i carns lleugeres com el pollastre o el peix, evita la pasta i els plats copiosos com les llenties, el potaje o la pizza. Pren molt brou, que és ideal per evitar la retenció de líquids alhora que fa desaparèixer el gana.

6. Gaudir del que mengem

Ser conscient del moment present, pensar i sentir tot allò que ingerim, notar la textura i el sabor dels plats i gaudir mentre tot això succeeix és rellevant per detectar el moment en què la sensació de sacietat envaeix el nostre organisme.

 

Evita menjar amb el mòbil a prop o amb la televisió encesa i sigues conscient de tot el que consumis; desviar l'atenció cap a altres temes fomenta la sobreingesta d'aliments. Mastegar lentament i assaborir cadascun dels ingredients que conformen el plat pot ser d'ajuda per no atiborrarnos a menjar i guanyar pes.

7. Entendre els límits

Hem de saber quan hem de parar de menjar. El cos ens ho indica i és un acte intel·ligent i beneficiós. Menjar per menjar és un dels hàbits que més influeixen a l'hora de guanyar pes. Un truc molt efectiu és menjar una miqueta de tot, no és necessari ingerir el plat al complet.

 

D'aquesta manera, és recomanable no devorar en els entrants i reserva buit per a la resta de plats: organitzar mentalment els plats del menú i triar la quantitat que de cadascun és essencial.