rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Barcelona està construint el primer centre europeu especialitzat en la pastilla per prevenir el VIH

BCN Checkpoint intentarà reduir el nombre d'infeccions a Espanya
Pastillas PrEp per prevenir el VIH | Cedida

 

Aquest mes d'octubre, la ciutat de Barcelona obrirà un centre dedicat a estudiar i investigar la coneguda com a pastilla «antisida» o PrEp (pastilla de profilaxis prèvia a l'exposició). El director del centre comunitari BCN Checkpoint, Ferran Pujol, ha acusat al Ministeri de Sanitat i a la Conselleria de Salut de la Generalitat d'alentir la seva aprovació. En una roda de premsa, el director va afirmar que és «moralment inacceptable i en contra de l'ètica» no utilitzar mesures ja existents en altres països per poder prevenir el virus. Tampoc entén que la Conselleria de Salut de la Generalitat es qüestioni les competències d'aquesta pastilla. Pujol considera «incomprensible» que l'Estat no siguin líders en la implementació de la PrEp, ja que els estudis demostren que és eficaç.

 

Ha remarcat que el dia d'avui, aquesta pastilla ja es consumeix, però sense garanties. Cada dia que no s'implanta la PrEp «dues persones són diagnosticades a Catalunya i deu a Espanya». Únicament administrant la pastilla a 1.500 persones a Catalunya, les infeccions «caurien en picat». Actualment, com que aquesta pastilla encara no està aprovada en l'àmbit espanyol, molta gent la pren però de forma «irregular». El responsable mèdic de BCN Checkpoint afirma que «hi ha raons de cost-eficàcia clares», tot i que el dia d'avui es paguen 400 € per aquesta pastilla, i aquest preu decreixeria una vegada creat un genèric.

 


El nou centre de recerca anomenat Barcelona PrepPoint obrirà les seves portes el 18 d'octubre, i serà el primer centre europeu especialitzat en la PrEp. En un inici, aquest s'encarregarà d'investigar la pastilla, i una vegada estigui aprovada, també la vendran. Pujol afirma que «és l'inici d'una estratègia que es replicarà en altres ciutats». 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris