rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Deu productes que no has de guardar a la nevera

Errors comuns que tothom fa en desar la compra

Imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat.

 

Un acte reflex, just quan acabes d'arribar de fer la compra, és guardar tots els productes a la nevera. És el que tothom fa. Però és correcte posar tota la compra al fred? La resposta és que hi ha molts productes que, tot i ser estiu, es conserven millor fora de la nevera, ja que el fred i la humitat no són bons per ells. Aquí teniu una llista dels 10 productes que haurien de ser, millor, a fora.

 

1. Tomàquets: Aquest és un dels productes més freqüents a les neveres. Encara que a priori sembli estrany deixar-los fora del fred, el cert és que els tomàquets conserven molt millor el seu sabor fora de la nevera. Es posaran dolents abans, però un tomàquet no té per què durar setmanes!

  

2. Plàtans: Per si encara hi ha algú que posa els plàtans a la nevera, has de saber que es posaran negres de seguida. El truc per fer que durin més amb un color perfecte és ficar-los en una bossa de plàstic, a poder ser hermètica.

 

3. Patates: Succeeix el mateix que amb els tomàquets, però la diferència està en el fet que les patates no es faran malbé si les deixem fora de la nevera. És veritat que si les guardem a la nevera, duraran més, però perdran tot el seu sabor. El recomanable és guardar-les en una bossa de tela, lluny de la llum.

  

4. Ceba i all: No és freqüent que la gent deixa la ceba i l'all a la nevera, però si encara ets d'aquests que ho fan, les teves cebes i alls agafaran floridura en poc temps. És millor deixar aquests productes en un lloc sec i ventilat.

   

5. Meló i síndria sense obrir: Més d'un s'haurà emportat una sorpresa llegint aquest punt. Aquests dos productes de la terra es conserven millor, i no provoquen calfreds en menjar-los, si els posem en un recipient amb aigua freda. Això sí, un cop oberts, el més recomanable és deixar-los a la nevera.

 

6. Alvocat i fruites d'estiu: Es tracta del mateix cas què el meló i la síndria. Tot i que molta gent fa servir la nevera per controlar el procés de maduració de l'alvocat, hi ha opcions millors perquè aquestes fruites conservin tot el seu sabor. En conclusió, el millor és comprar la fruita justa que consumirem cada dos o tres dies.

 

7. Cafè: Encara que sembli estrany, existeix la idea de què el cafè en pols o molt es conserva en millors condicions al fred de la nevera. Un altre cop, les temperatures molt baixes són un factor que fan que el cafè perdi part de la seva aroma. Com molts altres productes, els hem de conservar en un lloc fresc i a ser possible hermètic. El mateix passa amb el te.

 

8. Pa: Ningú guardaria una barra de pa o un tros de pa a la nevera. El mateix passa amb el pa de motlle. No dura més a la nevera, sinó que el fred accelera el seu procés de floridura.

 

9. Xocolata: Es tracta del punt més delicat d'aquesta llista. Els experts indiquen que no és recomanable guardar les tauletes a la nevera, ja que no suporten els canvis bruscos de temperatura. No obstant això, a l'estiu es fa impossible deixar-lo fora, ja que es fon. L'única solució és deixar-lo a la nevera però sempre envoltat d'un envàs hermètic per tal que la xocolata no absorbeixi olors i sabors.

  

10. Què passa amb l'alcohol? En aquest cas, la resposta no està tan clara. Si parlem de cervesa o vi, la nevera és una bona opció, però amb els licors el cert és que hi ha qui defensa les dues postures. El que queda clar és que hem de tenir gel a mà per acompanyar-lo.

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris