Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Es fa viral el vídeo d'una filòloga ensenyant «catalán de payés»

Ho mostra amb la diferència entre la resposta d'un barceloní i un parlant de pagès a una petició d'afiliació al PP

 

 

La filòloga Meritxell R. Lavall, ha publicat un vídeo al seu canal de Youtube 'El Jornaler', on ensenya  a parlar el «catalán de payés». «Un cop l'hàgiu après, ja no hi ha marxa enrere, mai més tornareu a parlar el català com abans», avisa al vídeo que es titula «No cardem pa l'ànec». L'autora comença donant uns quants consells abans d'iniciar el curset per tal d'aprendre bé el «català de pagès»: menjar una bona botifarra untada d'allioli per tal d'afavorir la vibració de les cordes vocals i posar-se una barretina per millorar l'acústica cranial. Seguidament, comença amb la lliçó «El català de pagès fa com l'andalús, retalla tot allò que és innecessari i utilitza obsessivament elements redundants com 'pas' o 'cardar'». Durant el vídeo, es barregen escenes del procés català i de pagesia. La divertida lliçó acaba amb un exemple, l'autora proposa que una noia molt simpàtica, s'acosta en un bar i us pregunta si us voleu afiliar al PP. Segons la filòloga, hi ha dos tipus de resposta que es poden veure exemplificats al vídeo: la d'un barceloní i la d'un parlant de pagès. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris