rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Inés Arrimadas anuncia que encapçalarà una moció de censura contra el president Carles Puigdemont

La líder de Ciutadans ho ha anunciat en una roda de premsa després de l'aprovació de la llei del referèndum
Inés Arrimadas durant el ple del Parlament d'aquest dimecres. | CatalunyaDiari.cat

 

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha comparegut en roda de premsa just després de l'aprovació de la llei del referèndum al Parlament de Catalunya. Arrimadas ha anunciat que es posarà en contacte amb la resta de grups de l'oposició per impulsar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb un únic compromís: «Convocar eleccions». Aquesta moció de censura, però, necessita una majoria absoluta que l'oposició no té. La líder de l'oposició ha anunciat que l'objectiu no és que ella es proposi com a candidata a president, sinó que vol que es convoquin eleccions per «evitar el xoc de trens». La cap de l'oposició pretén, així, «tornar la veu als ciutadans amb garanties i urnes i cens de veritat». «És l'única via que ens queda», ha dit Arrimadas, que ha insistit que la seva intenció és donar veu a la ciutadania catalana amb plenes garanties i dins de la legalitat. 

Arrimadas ha justificat la voluntat d'aconseguir aquesta moció de censura després de «confirmar-se el cop a la democràcia» i veure com s'han «vulnerat els drets de l'oposició» —en referència a la sessió parlamentària d'aquest dimecres, 6 de setembre, i a l'aprovació de la llei de l'1-O—, i un cop s'han «esgotat» les vies parlamentàries per a aturar la votació de la norma del referèndum. «Vull evitar el xoc de trens social i donar la veu als catalans», ha afegit Arrimadas, que ha concretat que l'únic punt del programa de la moció de censura serà la convocatòria de nous comicis al Parlament.La líder de Cs, que no es marca terminis per aconseguir els suports —«anem a pams»—, s'ha mostrat optimista de cara a aconseguir els suports necessaris per, en primer lloc, poder presentar la moció de censura i, després, poder-la guanyar i convocar les eleccions. Finalment, Arrimadas ha justificat que no ha volgut explicar aquesta via fins que no s'ha «comprovat» que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, «passaria les línies» del reglament per possibilitar la votació de la proposició de llei de l'1-O. «Vull intentar tot el que estigui a les meves mans per evitar que es posi en perill l'autonomia de Catalunya i l'autogovern de la Generalitat», ha conclòs.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris