Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Dissabte de temps radiant arreu per començar el cap de setmana

ÚLTIMA HORA

Troben el jove de 21 anys desaparegut a Barcelona

Pilar Abel es podria enfrontar al pagament de «danys i perjudicis» un cop demostrat que no és filla de Salvador Dalí

La Fundació Gala-Salvador Dalí ja va assegurar que emprendria accions legals, si la prova de paternitat resultava negativa
Pilar Abel havia sol·licitat una demanda de paternitat de Salvador Dalí. | Cedida

 

L'analítica forense ha demostrat que Pilar Abel, la dona que assegurava ser filla de Salvador Dalí i que havia aconseguit que una jutgessa n'aprovés l'exhumació de l'artista empordanès, no té cap mena de relació de parentesc amb l'artista empordanès. Ara, Abel podria tenir greus problemes un cop que s'ha demostrat que el geni no és el seu pare. La Fundació Gal·la - Salvador Dalí ha rebut sense sorpresa que Pilar Abel no sigui filla de l'artista, i ha recordat la seva capacitat d'emprendre accions legals per reclamar. 

 

Segons ha explicat en un comunicat aquest dimecres, 6 de setembre, ha rebut el dictamen emès per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses en què es recull que els resultats obtinguts «permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de Maria Pilar Abel Martínez». «Aquesta conclusió no és cap sorpresa per a la fundació, ja que no hi ha hagut en cap moment indici de veracitat d'una pretesa paternitat», ha afirmat. La fundació ha tornat a lamentar que la decisió judicial ordenada per una jutge de Madrid va ser «inusual i injustificada» així com inadequada i desproporcionada, per la qual cosa ha recordat la possibilitat de demandar els costos relacionats amb l'operació.

 

 

Segons havia reclamat l'exalcalde de Figueres, Marià Lorca, durant l'exhumació de Dalí, en cas que la prova de paternitat resultés negativa, la figuerenca hauria d'afrontar el pagament de «danys i perjudicis». De fet, la Fundació Gala-Salvador Dalí ja va assegurar en el seu moment que, en cas que es demostrés que la figuerenca no és filla de l'artista, emprendria accions legals. La Fundació també va lamentar que un jutjat hagués acordat un acte «tan invasiu», i sense «cap mena de fonament», i que estudiaria si s'havia comès un «error judicial», i si podia fer algun tipus de reclamació. 

 

Durant l'exhumació del cos de l'artista, que segons l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es trobava «en perfecte estat»., l'equip de forenses van extreure una mica de pèl, ungles, dents i dos ossos llargs que, pròximament, seran reposats. La fundació ha celebrat que amb aquests resultats es posi fi a una polèmica «absurda i artificial», i es pugui continuar el seu treball vinculat a la gestió del llegat artístic de l'artista.