Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Publiquen la butlleta i tots els detalls de com serà el referèndum català

Tota la informació està disponible al web referendum.cat
Així serà la butlleta de votació de l'1-O. | Cedida

 

El Govern ha fet públics avui tots els detalls sobre com serà i com es durà a terme el referèndum de l'1 d'Octubre. Com es pot consultar al web referendum.cat, la campanya durarà 15 dies, començant el 15 de setembre a la mitjanit fins al 29 de setembre. El dissabte 30 serà emprat com la jornada de reflexió. A més, un dels grans detalls que s'ha fet públic, és l'aspecte de la butlleta que es farà servir per votar. En ella s'inclou la pregunta: «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?» i, a sota, dos quadrats on poder marcar el «sí» o el «no».

Respecte al cens, s'explica que queda fixat el del 30 de març, tot i que el Govern admetrà modificacions d'aquelles poblacions que no havien facilitat el cens abans o de catalans residents a l'estranger. Sobre aquests últims, el Govern deixa clar que podran votar sense problema per correu postal. Per fer-ho hauran d'acreditar-se amb el DNI o el passaport espanyol i hauran d'enviar el vot a l'adreça que la Generalitat els hi facilitarà. Les delegacions de la Generalitat a l'exterior seran les encarregades de la «custòdia» dels vots rebuts i hauran d'elaborar una acta amb el nombre de cartes rebudes.

 

Els membres de les meses electorals es designaran en un termini d'entre 2 i 7 dies i el sorteig es farà entre el 8 i el 13 de setembre. Després de la votació, l'escrutini el farà la Sindicatura Electoral, que comptarà amb un personal col·laborador que se seleccionarà com a les convocatòries electorals ordinàries, tot i que els funcionaris tindran preferència.