rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Publiquen la butlleta i tots els detalls de com serà el referèndum català

Tota la informació està disponible al web referendum.cat
Així serà la butlleta de votació de l'1-O. | Cedida

 

El Govern ha fet públics avui tots els detalls sobre com serà i com es durà a terme el referèndum de l'1 d'Octubre. Com es pot consultar al web referendum.cat, la campanya durarà 15 dies, començant el 15 de setembre a la mitjanit fins al 29 de setembre. El dissabte 30 serà emprat com la jornada de reflexió. A més, un dels grans detalls que s'ha fet públic, és l'aspecte de la butlleta que es farà servir per votar. En ella s'inclou la pregunta: «Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?» i, a sota, dos quadrats on poder marcar el «sí» o el «no».

Respecte al cens, s'explica que queda fixat el del 30 de març, tot i que el Govern admetrà modificacions d'aquelles poblacions que no havien facilitat el cens abans o de catalans residents a l'estranger. Sobre aquests últims, el Govern deixa clar que podran votar sense problema per correu postal. Per fer-ho hauran d'acreditar-se amb el DNI o el passaport espanyol i hauran d'enviar el vot a l'adreça que la Generalitat els hi facilitarà. Les delegacions de la Generalitat a l'exterior seran les encarregades de la «custòdia» dels vots rebuts i hauran d'elaborar una acta amb el nombre de cartes rebudes.

 

Els membres de les meses electorals es designaran en un termini d'entre 2 i 7 dies i el sorteig es farà entre el 8 i el 13 de setembre. Després de la votació, l'escrutini el farà la Sindicatura Electoral, que comptarà amb un personal col·laborador que se seleccionarà com a les convocatòries electorals ordinàries, tot i que els funcionaris tindran preferència.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris