Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Rajoy demanarà al Tribunal Constitucional que prohibeixi tot el que s'aprovi sobre el referèndum

La convocatòria del Consell de Ministres permetria que Rajoy recorrés contra la sentència
Mariano Rajoy demanarà al TC que prohibeixi tot el que el Parlament aprovi sobre el referèndum aquest dimecres. | CatalunyaDiari.cat

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sol·licitarà al Tribunal Constitucional que prohibeixi la celebració del referèndum, a més de prohibir tots els avenços que es facin aquest dimecres, 6 de setembre, al Parlament. Tal com informa 'El Món', segons fonts de la Moncloa, això és el que es denominaria incident d'execució de sentència, i es caracteritza perquè el president del govern espanyol el pot sol·licitar sense haver de convocar abans el Consell de Ministres. El president sol·licitaria la prohibició de tots els actes del Parlament, seguint la sentència de desembre del 2015, en la qual es prohibia la celebració d’un referèndum d’independència. 

Les mateixes fonts informen que un cop s'hagi aprovat la llei, serà necessari convocar un Consell de Ministres, ja que el Govern acordarà un recurs davant el TC. Aquest consell encarregarà un informe al Consell d'Estat i llavors el president tindrà l'autorització per recórrer. El govern espanyol té previst iniciar el consell aquest dijous, 7 de setembre. Si el Govern arribés a aprovar un decret de convocatòria de referèndum, s'hauria de seguir aquest mateix procediment. L'Executiu ho portarà davant del Tribunal Constitucional igualment juntament amb un informe del Consultiu. El Parlament tramita aquest dimecres un Ple per tractar la llei del referèndum. Xavier Muro, el secretari general del Parlament, i Antoni Bayona, el lletrat major, han advertit la Mesa que si es tramités la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica, suposaria desobeir el TC. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris