rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

ÚLTIMA HORA

🌊 Alerta de tsunami al Japó per un fort terratrèmol de 6,8

Abdeljalil Ait el-Kaid, el terrorista que volia atemptar a Barcelona el setembre de 2015

L’atac s’hauria dut a terme el setembre de 2015 i hauria seguit els passos dels atacs de París
La Policia Nacional durant la detenció d'un terrorista | EFE

 

Estat Islàmic s’hauria emmirallat amb els atemptats de París a finals del 2015, per perpetrar un atac similar a Barcelona. De fet, si no hagués estat per la detenció d’Abdeljalil Ait el-Kaid, la capital de Catalunya podria haver viscut uns atacs molt similars als que van viure la sala Bataclan i l’Stade de France.

 

És el que s’extreu, de fet, de les conclusions que Fernando Reinares i Carola García-Calvo, han relatat al text «The inside story of the August 2017 attacks in Barcelona and Cambrils», recollit pel ‘Diari ARA’.  

Abdeljalil Ait el-Kaid planejava atacar Barcelona

Aquest és l’home que volia sembrar el terror a Barcelona. Ait el-Kaid, que vivia a Torrevella de la Mata (València) i que havia viatjat a Síria, va tornar a Europa el juny del 2015 per atacar diversos objectius a Barcelona.

 

Tot i que no tenia cap mena de relació amb els fets de París —que van ocórrer només cinc mesos abans del seu retorn a Europa—, les forces policials europees van poder detenir-lo a Varsòvia (Polònia). En aquell moment, de fet, diverses fonts asseguren que el següent pas del terrorista era el de viatjar a Catalunya.

 

L’estudi en qüestió, d’altra banda, evidencia que Abdeljalil Ait el-Kaid havia estat entrenat en l’ús d’armes i explosius durant el seu periple per Síria. 

 

Abdelhamid Abaaoud, ideòleg dels atacs de Paris i instructor d'El-Kaid | Cedida

 

 

Finalment, segons els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el CNI, El-Kaid formava part del «cercle d’Abdelhamid Abaaoud» (es pot veure a la fotografia superior). Ideòleg dels atacs de París i integrant de l’Estat Islàmic a Bèlgica.

Sales de concerts, restaurants i esdeveniments esportius

La feina d’El-Kaid a Barcelona era molt similar a la que es va dur a terme a París, segons recull l’informe. L’atac s’hauria perpetrat el setembre de 2015 i els passos a seguir eren uns quants.  

 

L'informe, de fet, relatava que es volien perpetrar «trets amb fusells kalàixnikov i bombes en diversos llocs plens de gent com ara sales de concerts, zones de restaurants i esdeveniments esportius».

 

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris