Acomiaden una periodista de TVE que va denunciar amenaces de Pedro Carreño

El Consell d'Informatius ha emès un dictamen en conseqüència, que sembla que l'han ratificat diversos companys
Pedro Carreño | Cedida

 

El Consell d'Informatius de TVE ha emès un dictamen concedint-li empara a la periodista Susana Torres Sanz després d'acreditar que havia rebut amenaces de Pedro Carreño, director dels telenotícies del cap de setmana, i d'altres directius de la cadena durant l'últim any. Segons presenta l'informe, la intenció d'aquestes amenaces era condicionar la seva independència professional. A causa d'això, Torres Sanz ha estat acomiadada després de negar-se a participar en la comissió de males praxis periodístiques. De fet, Pedro Carreño va arribar a cridar-li en una reunió, dient-li: «Això no ho oblidaré mai i, m'ho pagaràs». En una altra reunió, el directiu va començar a fer cops sobre la taula amb un anell de metall mentre li parlava amb actitud violenta, situació que la van testimoniar diverses persones, algunes de les quals es van aixecar i van marxar en senyal de protesta.

Pel que sembla, Pedro Carreño podria haver amenaçat a la periodista | Cedida

 

La periodista feia deu anys que treballava a la cadena i ha estat acomiadada de forma sobtada i malintencionada. Pel que podem saber, va rebre el burofax en què es comunicava el cessament de les seves funcions laborals el passat 22 de maig, on a més, s'indicava que l'últim dia que podia treballar a TVE seria el 30 de juny de 2017. Després d'això, Susana Torres va optar per sol·licitar empara al Consell d'Informatius sota els següents termes: «Crec que s'estan prenent represàlies contra mi per haver qüestionat la línia editorial, haver dit la meva opinió quan alguna cosa no em semblava correcte i no haver acceptat ordres que no considerava concordes a la meva ètica professional. En definitiva, per fer bé el meu treball». El mateix Consell sembla ratificar les seves paraules, addicionant que han rebut informes paral·lels que corroboren aquesta informació i ha comentat que els sembla «totalment injustificable i reprovable».

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

Carreño va respondre: «Lamento profundament la no renovació de Susana Torres. Des del punt de vista personal i professional és una gran pèrdua per a la redacció d'informatius dels caps de setmana. Sempre he tingut en gran estima la labor, preparació i dedicació d'aquesta informadora». El tema que està sent debatut per la direcció de TVE està sobre el Consell d'Informatius, qui argumenta, a més, que «fins avui dia mai no han pensat a trencar la trajectòria professional de cap membre del personal interí», raó per la qual l'acomiadament és completament improcedent i casa del més evident assetjament laboral. Amb motiu de tot això, ara és tant el Consell d'Administració de RTVE com el Comitè d'Empresa els qui hauran de determinar la validesa i les veritables causes i justificacions del dictamen de l'acomiadament de Susana Torres.