rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Adif destinarà 10 milions a millores en les instal·lacions de seguretat de la xarxa ferroviària de Catalunya

Es renovaran molts elements de la xarxa ferroviària catalana
Es millorarà la tecnologia de seguretat de tota la xarxa ferroviària | Cedida

 

Adif ha acordat destinar 10 milions d'euros a millores en seguretat per la xarxa ferroviària de Catalunya. El consell d’administració de l’empresa ha aprovat la licitació d’un contracte per al projecte de construcció i per les obres de millora.

 

En concret, aquesta elevada quantitat de diners, s’invertirà en mantenir i renovar, en els casos necessaris, les instal·lacions de seguretat de tecnologia Bombardier de la xarxa. Amb això es vol assegurar que aquests importants sistemes funcionin de la millor manera possible i que en cap cas estiguin en mal estat.

Millora de la tecnologia de seguretat 

La tecnologia Bombardier és bàsica per tal de garantir la seguretat en la xarxa ferroviària i per fer que el servei funcioni amb la regularitat adequada. De fet dintre d’aquesta tecnologia destaquen els enclavaments electrònics que gestionen el trànsit en les estacions i els trams de línies.

 

El contracte engloba treballs sobre instal·lacions de sistemes i fonts redundants, la renovació de comandaments videogràfics de manteniment, la revisió i adequació de circuits de via i les adaptacions i modificacions dels sistemes per optimitzar els seus paràmetres de seguretat.

Però no seran aquestes les úniques coses que es millorin o si més no, es revisin a consciència. Els equips de cabina i els registradors formen part de la tecnologia en què s’invertiran els 10 milions, a més, es renovaran els equipaments de les instal·lacions en general.

 

Per últim, es realitzarà el suport tècnic per poder integrar els equips en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, des del qual es pot controlar de forma remota el funcionament de tots els equipaments.

 

Les obres de millora tenen un termini d’execució previst de 36 mesos. Des del Ministeri de Foment han explicat que els diners que s’invertiran en aquesta acció provenen en part d’Europa, gràcies al mecanisme ‘Connectar Europa’.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris