Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un aficionat del Barça, després de la final de Copa: «Vaig veure els meus drets greument violats»

El jove relata com la policia el va expulsar de l’estadi Wanda Metropolitano després de cantar ‘llibertat presos polítics’
Imatge de la grada de l'estadi durant el partit de final de copa Barça-Sevilla | CatalunyaDiari.cat

 

Pol Martínez és un jove de Barcelona que com qualsevol aficionat del FC Barcelona va voler donar suport al seu equip en el partit de la final de la Copa del Rei que es disputava el dissabte passat contra el Sevilla a l'estadi Wanda Metropolitano. Però la seva experiència va ser una de les pitjors: «Ahir vaig viure un dels pitjors episodis de la meva vida».

 

«Vaig veure els meus drets greument violats i encara estic en xoc total», comença relatant en Pol en un escrit publicat al seu mur de Facebook, denunciant el tracte rebut pels agents de la Policia Nacional que custodiaven l'estadi. «Ahir, a la mitja part de la final de la copa del rei, entre el Barça i el Sevilla, vaig mostrar el meu suport als presos polítics cantant 'llibertat presos polítics'».

 

Expulsat de l'estadi per cantar 'llibertat presos polítics'

Segons explica el jove aficionat del Barça la policia el va expulsar de l'estadi, però abans el van retenir durant una bona estona i van impedir inclús que realitzes cap tipus de trucada. «Un grup de Policia Nacional que estava allà em van venir a buscar i em van portar cap a la paret perquè, segons ells, no podia anar provocant».

 

«Em vaig sentir que no estava en un país lliure, que els drets eren clarament violats», confessa. És per aquest motiu que en Pol s'ha plantejat denunciar els agents de policia que el van increpar. Tal com ha explicat al mitjà 'Vilaweb', ha parlat amb advocats, però no creuen que pugui prosperar la denuncia sense el número de placa dels agents.

«Vaig veure els meus drets greument violats»

A continuació l’escrit sencer que ha publicat Pol Martínez a Facebook: 

 

«Ahir vaig viure un dels pitjors episodis de la meva vida. Vaig veure els meus drets greument violats i encara estic en xoc total».

 

«Ahir, a la mitja part de la final de la copa del rei, entre el Barça i el Sevilla, vaig mostrar el meu suport als presos polítics cantant "llibertat presos polítics" mentre tornava cap al meu seient després de comprar un 'hot dog' amb un amic. Un grup de Policia Nacional que estava allà em van venir a buscar i em van portar cap a la paret perquè, segons ells, no podia anar provocant. El meu amic no donava crèdit.

 

«Seguidament em van demanar DNI i l'entrada a l'estadi. Jo els hi vaig dir que no volia provocar a ningú ni havia insultat a ningú però ells m'indicaven que 'callés o rebria una estomacada', per dir-ho suau. Em van mantenir una estona aïllat i jo, que no entenia res, intentava parlar amb algun empleat de l'estadi però els policies no em deixaven. Tampoc em deixaven trucar a ningú».

 

«La meva ansietat va anar incrementant i vaig començar a passar-ho molt malament perquè no entenia res, no entenia que em poguessin fer alguna cosa per cantar allò. Després van treure'm de l'estadi i em van portar al costat d'un furgó policial per escriure algo amb les meves dades, sense saber què feien. Tot aquest procés va durar uns 30 minuts i jo plorava sense que ells es preocupessin per mi, només un ho va fer».

 

«Seguidament em van tornar el DNI i em van dir si volia que firmés l'acta d'expulsió de l'estadi i vaig dir que jo no firmava res perquè estava molt tranquil, ja que no havia fet res. Finalment, em van deixar fora de l'estadi».

 

«Jo seguia plorant, amb ansietat i sentia molta impotència. Pensava que havien pagat amb mi molta ràbia. Els meus drets d'expressió s'havien vist greument afectats. Això demostra una vegada més l'ús del poder per debilitar a la gent».

 

«Em vaig sentir que no estava en un país lliure, que els drets eren clarament violats. Només volia tornar a casa, a Barcelona».

 

«El que més em sap greu és que això que em va passar a mi li pot passar a qualsevol. De fet hi ha més imatges que corroboren aquesta violació de drets durant la nit d'ahir, com a la gent que li obligaven a treure's les samarretes grogues».