Agents judicials de Granollers desallotgen una àvia per no pagar un rebut d'escombraries

La dona, de 88 anys, ha hagut d'abandonar el pis en el qual ha viscut els últims 53 anys de la seva vida
Imatge de l'àvia desallotjada a Granollers per l'impagament d'un rebut d'escombraries. | MP

 

El jutjat de Granollers va executar ahir, 18 d'octubre, l'ordre de desnonament que el Tribunal Suprem va dictar fa uns mesos ratificant una sentència anterior de l'Audiència Provincial de Barcelona, segons ha informat el diari AraGranollers. Anna Vilanova va viure 53 anys en el pis del qual la van desallotjar per l'impagament d'un rebut d'escombraries de 106,07 euros durant el 2011.

Segons recollia la primera sentència del cas, la propietària del pis va decidir rescindir el contracte que hi havia entre ambdues parts per l'impagament d'un rebut d'escombraries per part de la llogatera a la propietària, que sí que havia fet el pagament a l'Ajuntament. Vilanova va considerar que la sentència era «una injustícia» i va assegurar que buscaria una solució. Finalment, els agents judicials van executar l'ordre de desnonament i van buidar els mobles del pis.

 

Com explica l'AraGranollers, Anna Vilanova va demanar justícia a l'entrada del pis, que ja tenia canviat el pany de la porta, i va explicar sentir-se «indefensa i sola». Els seus familiars es van encarregar dels seus objectes personals i van explicar que «és evident que no quedarà desemparada».

Quan el Tribunal Suprem va dictar la sentència, el cas va adquirir una gran dimensió social i el ple municipal va aprovar una moció que manifestava «la incomprensió de l'Ajuntament» davant la decisió judicial. La moció va ser aprovada per tots els grups excepte la CUP, que es va abstenir perquè no s'hi va incloure la proposta inicial que feia al·lusions al compliment de la llei 24/2015 que insta a les administracions a procurar el reallotjament de la persona en cas que no es pugui aturar un desnonament. Aquesta actuació, però, no va tenir cap repercussió i el desnonament s'ha acabat realitzant.