rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els agents que s'allotgen al Piolín tenen el dia lliure aquest dimecres

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil allotjada al Port de Barcelona viuen l'endemà de la decisió de Puigdemont amb tranquil·litat
Imatge del vaixell on estan allotjats els policies. | Cedida

 

Els comandaments de Guàrdia Civil han ordenat als agents que s'allotgen al Moby Dada, el famós Piolín, que s'agafin el dia lliure aquest dimecres. «Els qui no tinguin servei, tenen el dia lliure, poden anar a Barcelona si volen», han dit els comandaments als agents, segons informa 'El País'. Després de la intervenció de Puigdemont aquest dimarts i de dies de molta tensió des de fa més de tres setmanes, els guàrdies civils que dormen dins del Piolín, que es quedaran fins al 18 d'octubre, tenen un dia de descans. Així, els 800 membres dels grups de reacció ràpida (GAR), els de les Unitats de Seguretat Ciutadana (USECIC) i els grups de reserva i seguretat (GRS), i també alguns membres de la Policia Nacional, avui poden passar el dia a Barcelona. 

Un dels agents que té el dia lliure, sobre com van viure la intervenció de Puigdemont al Parlament, ha explicat que la van estar veient per la televisió «molt tranquils». Explica que aquest dimecres «serà com un dia normal», faran vigilàncies preventives a l'aeroport o diversos edificis oficials, detallant que aquest dimarts no hi va haver «cap enrenou ni tampoc cap moviment d'unitats». Aquest dimecres, doncs, els agents no hauran d'estar a 100 metres com a màxim del vaixell i no caldrà que estiguin pendents per haver d'actuar d'imprevist en qualsevol moment. Un dels agents comenta que estan «tots la mar de tranquils» i que «l'autobús que tenim per anar i venir a Barcelona l'omplim cada dia en diversos viatges per sortir a dinar, etcètera, perquè ara hi ha permís per sortir quan vulguem». 

 

Aquest dimecres es cobriran els torns de matí, tarda i nit, però la resta de temps serà lliure, a diferència d'altres dies. «Aquí venim sense comptar hores de servei com a tal», expliquen, i afegeixen que «et poden posar les hores que vulguin sense problema». Els agents expliquen que hi ha hagut molta tensió durant els últims dies, ja que havien d'estar pendents de qualsevol acció imminent. Tal com explica el citat mitjà, els policies no es podien allunyar més de 100 metres del vaixell, l'únic entreteniment era fer esport a la coberta, llegir o jugar a cartes, ja que en aquest vaixell no hi ha sala de cinema, ni visionats de pel·lícules, ni sala d'ordinadors amb Wifi que funcioni, a diferència d'altres vaixells que allotgen policies. Malgrat que alguns agents agraeixen que hi hagi «tanta relaxació», d'altres pensen que tot «és molt canviant» i que en qualsevol moment la situació es pot capgirar i que calgui intervenció. 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris