ÚLTIMA HORA

🚨 Sánchez convoca una reunió amb Casado, Rivera i Iglesias al Palau de la Moncloa

Així és el marit de María Dolores de Cospedal, al qual se'l relaciona amb diversos casos de corrupció

Se l'ha relacionat amb l'Operació Lenzo, els projectes de la família Pujol Ferrusola i també se l'acusa d'aconseguir càrrecs gràcies a les seues influències
María Dolores de Cospedal i Ignacio López del Hierro | CatalunyaDiari

 

Fa uns mesos van sortir a la llum unes converses d'Ignacio González al costat del seu germà en les quals acusava Ignacio López del Ferro de «cobrar sota corda de 27.000 llocs» per la seva relació amb el que fos president de Mercasa. Aquestes declaracions van ser lliurades en el marc de les recerques de l'Operació Lenzo, les quals deixaven en molt mal lloc a López del Ferro.

 

Declaracions que ho van agradar gens a Cospedal, que va contreure matrimoni amb López del Ferro el setembre de 2009. Amb 19 anys de diferència, es van donar el «sí, vull» a Toledo, una cerimònia a la qual va acudir Mariano Rajoy, ja que la seva esposa feia un any que era la secretària general del Partit Popular. Va ser en aquest moment quan el nom d'Ignacio López del Ferro va començar a anomenar-se amb més freqüència entre polèmiques de corrupció.

  

  

La finca en propietat

Segons informa 'El Español', el marit de Cospedal va multiplicar per 19 els ingressos de la seva companyia quan la seva esposa ocupava la presidència de Castella-la Manxa. A l'empresa Filo d'Inversions, només figura ell com a administrador i se centra en la «tinença, adquisició, urbanització, promoció, explotació, venda i arrendament de tot tipus de finques rústiques i urbanes».

Concretament l'empresa de López del Ferro és propietària de la meitat de la luxosa residència on viu el matrimoni. Té un total de 12.500 metres quadrats, una gran extensió de terreny dels quals Cospedal té la meitat.

 

La finca va generar gran polèmica pels metres quadrats que María Dolores de Cospedal va declarar que tenia la casa seva. Va declarar només 280 metres quadrats al·legant que no va especificar el terreny exacte «perquè no té valor».

 

María Dolores de Cospedal amb Ignacio López del Hierro | CatalunyaDiari

 

 

El seu passat com a empresari

Actualment compagina el seu treball com a empresari amb un lloc de conseller a Iberdrola Energia. Però posteriorment també va ser conseller de Metrovacesa, de Gecina, d'Avanzit, i del banc LincoIn International, a més de vicepresident de la constructora Bami. Encara que res comparable amb el seu passat professional.

El marit de Cospedal va arribar a registrar-se amb fins a quaranta llocs alhora, una cosa que va fer aparèixer moltes sospites sobre els seus negocis. També es va rumorejar que el càrrec de presidenta de Castella-la Manxa de la seva dona el va ajudar a col·locar-se com a membre del consell de la Corporació Industrial de Caixa Castella-la Manxa.


Escàndols amb els seus negocis

López del Ferro també va intentar ser conseller de Xarxa Elèctrica d'Espanya, aprofitant que el partit de la seva dona havia arribat a Moncloa tan sols uns mesos més tard. Aquest escàndol va sortir a la llum i va haver d'acabar renunciant a aquest treball que li proporcionaria 180.000 euros.

Però el marit de la secretària general del PP també se l'ha relacionat amb la família de Jordi Pujol. Un altre cas de corrupció on el seu nom apareix reflectit. El fill de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola va haver de declarar davant el jutge Pablo Ruz el 2014 pels seus negocis, entre els que va nomenar estava Ignacio López del Ferro.

Segons el fill de Pujol, els dos havien treballat en un projecte de construcció d'un sistema de xarxa elèctrica a Gabon. No obstant això, el marit de Cospedal sempre ha negat aquestes afirmacions.

 

Comentaris