URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Andoni Ferreño, el presentador que va passar del 'Telecupón' a estrella dels teatres

Actualment es troba de gira per l'estat espanyol amb la seva nova obra de teatre
Andoni Ferreño va acompanyar Carmen Sevilla al 'Telecupón' | Cedida

 

El presentador Andoni Ferreño va saltar a la fama després de posar-se al capdavant de les càmeres al costat de Carmen Sevilla, amb qui presentava el 'Telecupón'. A partir d'aquí, es va convertir en un dels rostres més coneguts de la televisió durant els anys 90.

 

Andoni Ferreño al 'Telecupón' junt amb Carmen Sevilla | Cedida

 

En aquesta dècada també vam poder veure'l en programes com 'La ruleta de la fortuna', 'Viva los novios' o 'Bellezas del agua'. Però poc després Ferreño abandonaria el món de la televisió per dedicar-se a la seva gran passió: la interpretació.

 

Va ser en aquests anys quan va començar a fer els seus primers treballs i a obtenir els seus primers papers, tant en la petita com en la gran pantalla. Així, l'hem pogut veure en sèries de televisió, com 'El Comisario' i 'Calle nueva' a més de pel·lícules com 'Pelotazo nacional' i 'Demasiado caliente para ti', estrenades en 1993 i 1996.

 

Andoni Ferreño a 'La ruleta de la fortuna' | Cedida

El 1992, li va donar el «sí, vull» a Paula Sereno, amb la qual ha tingut dos fills, Gonzalo i Adrián, i amb qui segueix feliçment casat. «És una dona intel·ligent, valenta, independent i sempre pendent dels seus fills», va explicar el mateix actor en una ocasió.

 

Una vida dedicada a la interpretació

No obstant això, aquesta passió per la interpretació, el va portar a creuar el fronteres i arribar a Colòmbia on va aconseguir bastant èxit i va treballar en algunes de les telenovel·les més populars del país, com 'La Pola', estrenada el 2010. Més tard va tornar a l'estat espanyol, on ha dedicat la seva carrera professional a treballar com a actor de teatre.

Andoni Ferreño a la telenovela 'La Pola' | Cedida

 

Ja al nostre país, en 2013 va participar en un episodi de '5 viudas sueltas' i també el vam poder veure com a concursant i convidat a 'Pasapalabra' i a 'Cine de Barrio'. El 2016, va treballar en una pel·lícula sobre la violència domèstica, 'Rotas'. 

 

Va ser en aquesta etapa quan Andoni va poder desenvolupar la seva professió d'actor, especialment al teatre i gràcies a obres com a 'Trampa para un hombre solo', 'Solo para mujeres', 'El amor es un potro desbocado', 'La pisada' o 'El club de las mujeres divorciadas', on va compartir protagonisme amb Vanesa Romero. 

 

Andoni Ferreño a 'El club de las mujeres divorciadas' | Cedida

El seu treball actual

En l'actualitat, comparteix cartell amb Carla Hidalgo en l'obra 'Qué importan 10 años' i es troba en plena gira. En l'obra, expliquen la vida d'una parella que recorda com van ser els seus primers 10 anys de relació. D'altra banda, també escriu per diversió i no li importaria publicar algun dels seus escrits. 

 

 

 

«Als meus 50 anys no puc tenir el cos de quan en tenia 24. Seguir complint anys em sembla meravellós i vull arribar a ser un venerable ancià», comentava en una entrevista concedida a 'Diez Minutos' el 2015 i en la que reconeixia que el regal més gran al seu treball era «l'aplaudiment del públic en acabar la funció».