rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Aplicacions i possibles reaccions adverses de la Buscapina

Aquest medicament s’utilitza molt contra el dolor de la zona abdominal

 

La Buscapina és un fàrmac popular per alleujar els dolors abdominals | Cedida

 

És molt possible que, en algun instant de les nostres vides, haguem patit alguna mena de mal a la zona de l’abdomen, de major o menor intensitat. Un exemple d’aquest tipus de dolència seria el dolor que originen els virus intestinals o el mal que fa la menstruació. Per posar-hi solució existeixen medicaments com la Buscapina, que s’utilitza específicament per mitigar el dolor d’aquesta part de l’organisme.

 

A continuació, et narrarem en què consisteix la Buscapina i quines aplicacions té, així com el dosatge que se n’aconsella consumir i les reaccions adverses que pot causar. A banda, oferirem consells genèrics relacionats amb la interacció que pot tenir amb altres fàrmacs i explicarem en què es distingeix d’altres medecines.

 

En què consisteix la Buscapina?

La Buscapina és un medicament de la classe dels alcaloides semisintètics de la belladona. Les medecines que integren aquest grup posseeixen propietats antiespasmòdiques, és a dir, contribueixen a mitigar les contraccions dels músculs que es produeixen de manera involuntària, persistent i que són agudes.

 

Per això, tant la Buscapina com els altres alcaloides semisintètics de la belladona es fan servir principalment per calmar el mal provocat pels espasmes al tracte gastrointestinal, al genitourinari i al biliar.

 

Quines aplicacions té?

La Buscapina és un fàrmac que es caracteritza per la seva acció ràpida i que mitiga els espasmes abdominals. Per aquest motiu, sovint es fa servir per calmar el mal que provoca la menstruació i, de fet, per aquest propòsit se l’ha comercialitzat amb una denominació particular, Buscapina Fem.

Ara bé, els usos del medicament no s’aturen aquí: també està indicat per calmar les dolències generades per les intoleràncies o sensibilitats a determinats productes alimentaris, així com per la síndrome de l’intestí irritable.

 

A banda, s’utilitza també per tal de reduir les molèsties i dolor que poden causar els objectes externs introduïts a través de la vagina, com en el cas del dispositiu intrauterí o DIU, així com per mitigar les dolències originades per algunes infeccions ginecològiques i per l’endometriosi, que es produeix quan el teixit de la matriu creix en alguns altres òrgans, com ara les trompes de Fal·lopi o els ovaris.

 

Habitualment es comercialitza amb el format de Buscapina simple de 10 mil·ligrams, que té com a principi actiu el butilbromur d’escopolamina —un antiespasmòdic que deriva de la hioscina o escopolamina, que és un alcaloide conegut per la seva funció depressora de les terminacions nervioses de la branca parasimpàtica del sistema nerviós perifèric i les del sistema nerviós central.

 

La Buscapina calma els dolors de la zona abdominal | Cedida

 

  La Buscapina Compositum

  Existeix, a més, la Buscapina Compositum, que guarda grans similituds amb la Buscapina simple però es diferencia d’ella pel fet que el seu principi actiu conté també 250 mil·ligrams de metamizol —o Nolotil, un popular medicament analgèsic— que es mesclen amb 10 mil·ligrams d’escopolamina.

   

  La Buscapina Compositum sol receptar-se en casos de dolors aguts com ara els posttraumàtics, els originats en el període postoperatori o els causats per alguns còlics severs. Les contraindicacions i possibles reaccions adverses gairebé són idèntiques a les del format simple.

   

   

  Administració i dosatge aconsellat

  El format més habitual del fàrmac és en pastilla, sovint de 10 mil·ligrams. Per a les persones que tenen més de 6 anys, s’aconsella prendre’n 1 o 2 tauletes com a mínim 3 cops al dia i com a màxim 5.

   

  També existeix d’una altra manera: el format d’ampolletes de 20 mil·ligrams per ser injectada. Pel que fa al format en gotes, per cada mil·lilitre —unes 10 gotes— hi ha els 10 mil·ligrams que conté el format de píndola.

   

  No hi ha una data límit concreta en què s’hagi d’interrompre el tractament del medicament, cosa que sovint es produeix quan es nota una millora substancial dels símptomes. Ara bé, no s’aconsella prendre’l durant temporades excessivament llargues, especialment en el cas d’ignorar la font del dolor. A banda, cal destacar que cada dia se’n poden prendre com a màxim 100 mil·ligrams —10 pastilles recobertes de 10 mil·ligrams.

   

  Tot i que té un preu variable, sol rondar els 7 euros, que equivalen a aproximadament 10 dòlars d’Estats Units i 200 pesos de Mèxic.

   

   

  Reaccions adverses habituals

  Aquest fàrmac posseeix efectes anticolinèrgics, és a dir, que ajuda a mitigar o directament suprimeix els efectes que té l’acetilcolina —un neurotransmissor que, quan es combina amb l’agent anticolinèrgic, pot acabar originant reaccions adverses com la sequedat ocular i bucal, restrenyiment o retenció urinària.

   

  A més, sovint pot provocar reaccions cutànies, taquicàrdies, pressió ocular elevada, visió borrosa, marejos, confusió o hipertròfia de la pròstata. Tots aquests possibles efectes fan que s’hagi d’anar molt amb compte quan es pren el fàrmac i es duen a terme activitats en què s’ha d’estar ben concentrat i es necessita precisió com ara la conducció de vehicles o la manipulació de grans maquinàries, entre moltes altres.

   

  Quines contraindicacions pot tenir?

  No hem de donar Buscapina als nens que no arribin als 6 anys d’edat. Tampoc s’ha de consumir si es té al·lèrgia al butilbromur d’escopolamina, taquicàrdia, retenció d’orina, hipertròfia a la pròstata, glaucoma de l’angle estret —pressió ocular elevada—, retenció d’orina, paràlisi intestinal, restrenyiment del tracte gastrointestinal, megacòlon o debilitat muscular.

   

  Durant la gestació s’ha d’anar amb compte, sobretot durant els 3 primers mesos d’embaràs, i mentre duri la lactància perquè hi podria haver una inhibició de la fabricació de llet, tot i que no hi ha gaire possibilitats que el principi actiu del fàrmac acabi combinant-se amb la llet materna —perquè no es transporta de manera fàcil a través de les substàncies grasses com la llet, és a dir, no és liposoluble.

   

  En el cas que al dolor de la zona abdominal se li sumin símptomes addicionals com nàusees, vòmits, febre, alteracions de la pressió arterial, palpitacions, desmais o sagnats durant l’avaluació, s’ha de consultar ràpidament amb un expert.

   

   

  Fàrmacs similars

  El Spasmoctyl és un medicament espasmòdic força habitual que es fa servir en el cas de pacients amb gastritis, còlon irritable i afectacions de l’esòfag. La ranitidina és un antihistamínic que també sol fer-se servir en casos semblants i que, gràcies al seu efecte regulador del flux gastroesofàgic, resulta molt apropiada per tractar les úlceres de l’aparell digestiu.

  Hi ha diverses medecines relacionades amb la Buscapina o que hi poden interactuar | Cedida

   

  També hi ha altres fàrmacs, com els analgèsics, indicats per al tractament del dolor del teixit muscular. Entre aquest grup hi trobem medecines molt populars com el paracetamol, l’ibuprofè o el metamizol.

   

  Els analgèsics s’encarreguen de reduir les molèsties ocasionades per la inflamació dels músculs. Inhibeixen el mal i també la inflamació dels teixits, encara que els espasmes no s’aturen. Els fàrmacs antiespasmòdics, per altra banda, són efectius directament per bloquejar les contraccions dels músculs.

   

  El Primperan també és un medicament vinculat amb la Buscapina. Conté metoclopramida, que és un antiemètic emprat per prevenir vòmits i nàusees derivats de les operacions o de la migranya. Algunes vegades, a més, pot combinar-se amb la Buscapina.

   

   

  Interaccions amb altres medicaments

  En funció de la dolència, hi ha diversos analgèsics de l’estil del paracetamol que es podrien barrejar amb la Buscapina. Ara bé, n’hi ha que únicament s’hi podrien combinar sota el consell i la prescripció del metge. També cal recordar que els analgèsics tenen la capacitat d’originar més reaccions adverses que la Buscapina.

   

  És aconsellable anar amb compte si s’estan prenent antidepressius tricíclics, quinidina i anticolinèrgics en general, antihistamínics, així com els beta-adrenèrgics, perquè la Buscapina en podria maximitzar els efectes. Finalment, cal vigilar si es pren també metoclopramida perquè té una funció reductora dels efectes gastrointestinals.

   

  L’elecció del fàrmac que has de consumir variarà en funció del mal que tinguis i d’on estigui localitzat. Cal tenir-ho ben present, perquè si consumeixes la medecina apropiada els símptomes de la dolència desapareixeran més ràpidament i evitaràs algunes possibles reaccions adverses.  

   

  🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

  Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

  Comentaris