Aquests són els millors i pitjors cafès del mercat a Espanya, segons l'OCU

Els cafès de les marques de Lidl, El Corte Inglés, Dia o Nestlé són els millor valorats, a diferència dels que es poden trobar a Mercadona, Eroski o Condis

L'OCU revela els millors i pitjors cafès del mercat a Espanya | cedida

 

El cafè és possiblement una de les begudes més consumides. La cafeïna i el seu sabor són les seves dues propietats que fan que les persones adorin aquest producte, ja sigui sol, tallat, amb llet, o en les seves múltiples versions que cada vegada s'han anat ideant a les cafeteries. Però el que és clar és que no tot el cafè és vàlid, i hi ha uns que es consideren molt millors que uns altres pel seu sabor, torri, tipus de gra o aroma.

 

Un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris, majorment coneguda com a OCU, ha revelat quins són els millors i pitjors cafès del mercat que es poden trobar a Espanya:

Els més ben valorats

Cafè mòlt Alipende d'Ahorramás, el millor valorat | Cedida

 

—Cafè mòlt Alipende d'Ahorramás: Aquest és triat com el millor cafè segons l'OCU. El seu preu és d'uns quatre euros aproximadament el quilo, per la qual cosa a més d'un bon cafè, és una bona compra qualitat-preu. El cafè d'Alipende no té excés d'humitat i conté 2,2% de cafeïna, amb molt bon sabor i aroma.

 

—Cafè mòlt Bonka de Nestlé: Igual valorat que el d'Alipende, l'única cosa que el diferencia és el seu preu, ja que el quilo costa uns vuit euros i no a quatre com el cafè d'Ahorramás. També conté una mica més de cafeïna, un 2,6%. Cal destacar que els seus grans són originaris del tròpic amb sabor i aroma cinc estrelles.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

—Cafè mòlt Bellarom de Lidl: El quilo també estaria al voltant dels quatre euros i està disponible en els supermercats Lidl. Els nivells de fumejada són correctes, amb 2,2% de cafeïna i amb dos tipus de grans: 50% aràbic i 50% robust conreat a Àfrica.

 

—Cafè Aliada d'El Corte Inglés: Molt bones valoracions de l'OCU per a aquest cafè d'Hipercor, el supermercat d'El Corte Inglés. El cafè de marca blanca Aliada té un percentatge de cafeïna del 2,5, i el quilo surt a uns cinc euros.

 

—Cafè Molino marca Dia: Un altre dels millors valorats, concretament el cinquè millor. Molt bona qualitat amb nivells d'humitat exactes i el seu preu ronda els quatre euros i mig el quilo.

Els pitjor valorats

—Cafè Super: el pitjor valorat dels 26 analitzats per l'OCU. La humitat i extracte són correctes, té un 2,2% de cafeïna i val cinc euros el quilo. Així i tot, quant a la seva aroma i gust sol han obtingut tres estrelles.

 

—Cafè La Estrella: És una marca molt coneguda però no tan ben valorada. De qualitat mitjana, té un preu superior a la mitjana de sis euros i mig el quilo. El seu gust és lleugerament àcid i es col·loca amb tres estrelles en la valoració de degustació.

 

Cafè Hacendado de Mercadona, un dels pitjors valorats | Cedida

 

—Cafè Hacendado de Mercadona: És el millor valorat pels consumidors però no per a l'OCU. Solament té un 1,9% de cafeïna i és de qualitat mitjana, també amb un sabor lleugerament àcid.

 

—Cafè Eroski Basic: Els nivells d'humitat són correctes com pràcticament tots els cafès, però té una mica més de cafeïna, un 2,3% i el seu preu no és tan assequible, el quilo ronda els cinc euros.

 

—Cafè Condis: En degustació solament té tres estrelles perquè no destaca especialment ni pel seu sabor ni aroma. A més és el que més percentatge de cafeïna presenta, un 2,7% i costa quatre euros i mig aproximadament.