Un home somrient amb una samarreta blava apareix davant d?una sucursal de CaixaBank, amb una imatge superposada d?una mà sostenint bitllets d?euro.

Arriba la felicitat als clients de CaixaBank: és oficial, han guanyat una fortuna

CaixaBank premia la innovació en el sector del vi amb un projecte revolucionari

La innovació torna a brindar bones notícies als clients de CaixaBank. Aquesta vegada no es tracta d'un nou producte financer, sinó de l'èxit d'un premi que valora el talent científic nacional. El banc, a través de Càtedra AgroBank de la Universitat de Lleida (UdL), ha concedit un reconeixement que té tant de científic com d'empresarial.

CaixaBank atorga un premi amb sabor a vi i futur

La distinció ha recaigut en un equip d'investigadors que ha aconseguit transformar un residu en una solució ecològica per millorar la qualitat del vi. El projecte d'experts de la Universitat de Múrcia i l'empresa AGROVIN S.A. proposa fer servir fibres vegetals dels orujos de raïm per eliminar compostos no desitjats en els vins.

Un home amb expressió de sorpresa davant d'un edifici de CaixaBank.
El suport de CaixaBank a projectes com aquest demostra el seu compromís amb la innovació | Europa Press, Dean Drobot

El resultat és prometedor. Aquestes fibres, procedents del mateix procés vinícola, aconsegueixen reduir substàncies que afecten negativament el sabor o la seguretat del vi. I ho fan amb un avantatge afegit: són naturals i estan lliures d'al·lèrgens comuns.

Amb aquesta iniciativa, CaixaBank demostra que el seu compromís va més enllà de les finances. El seu suport a la transferència de coneixement entre universitats i empreses reforça el seu paper com a banc proper, preocupat pel desenvolupament econòmic i sostenible.

Aquesta línia d'acció es consolida a través de la Càtedra AgroBank. En la seva vuitena edició, ha distingit aquest avenç amb una dotació econòmica de 15.000 euros.

Una dona somrient amb polzes cap amunt, un edifici de CaixaBank i mans intercanviant bitllets d?euro.
CaixaBank reafirma amb aquest guardó la seva visió estratègica | Google Maps, Jacqueline Caballero, Photodjo de Getty Images, catalunyadiari.com

L'acte de lliurament va tenir lloc al Rectorat de la Universitat de Lleida. Va comptar amb la presència d'autoritats acadèmiques com la vicerectora de Transferència del Coneixement, Olga Martín, així com el director de la càtedra, Antonio J. Ramos, i el director de Xarxa d'AgroBank, Carlos Seara.

De Lleida als cellers de tota Espanya

Aquest premi es converteix en una excel·lent notícia per als clients del banc i per al sector vinícola. El projecte premiat permet substituir productes com la bentonita, la gelatina, la caseïna o l'ovoalbúmina. I és que aquests han estat objecte de debat per les seves implicacions per a la salut i pels canvis normatius europeus.

Els orujos de raïm, que fins ara es consideraven un subproducte poc aprofitat, guanyen protagonisme com una alternativa segura i respectuosa amb el medi ambient. El seu ús podria estendre's ràpidament als cellers espanyols, que busquen noves solucions per afinar els seus vins sense perdre qualitat ni assumir riscos.

Una dona somrient sosté un telèfon mòbil davant d'una sucursal de CaixaBank.
CaixaBank demostra que el seu compromís va més enllà de les finances | Google Maps, Pixelshot, catalunyadiari.com

L'equip responsable de la troballa està format per Encarna Gómez Plaza, Ana Belén Bautista Ortín, Francisco López Gálvez i Lucía Osete-Alcaraz, de la Universitat de Múrcia. A ells s'hi suma Ricardo Jurado Fuentes, representant d'AGROVIN S.A., una companyia especialitzada en tecnologia enològica.

El seu treball ha estat seleccionat entre 13 candidatures procedents de centres de recerca i universitats de tot el país. Aquesta dada demostra l'alt nivell de la convocatòria i l'exigència del premi. També valora l'esforç de CaixaBank per continuar donant suport a propostes que generin un impacte real.