rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Artur Mas demana ajuda a la ciutadania per pagar els 2,8 milions d'euros de la fiança

L'expresident de la Generalitat ha de pagar la próxima setmana els diners que queden per abonar la totalitat de la fiança
Imatge d'arxiu d'Artur Mas. | CatalunyaDiari

 

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a la ciutadania per tal d’aconseguir ajuda per recaptar els 2,8 milions d’euros que encara li queden per pagar dels 5,2 milions que li va imposar el Tribunal de Comptes com a fiança per un delicte de desobediència per la celebració de la consulta del 9-N.

 

Artur Mas explica en una entrevista a ‘8 al dia’ de 8tv, «ho arrisquem tot, des del punt de vista dels estalvis, quan amb una mica de generositat de tots els que van anar a votar aquell novembre del 2014 el problema podria quedar resolt». D’aquesta forma ha demanat Mas una ajuda per poder pagar la resta de la fiança.

Assegura que molts dels condemnats ja tenen les seves cases taxades per si de cas i diu que si no tenen més remei es veuran en l’obligació de posar-les com a fiança, encara que ni tan sols amb això arribaran als diners necessaris.

 

Fins al moment Artur Mas ja ha pagat 2,4 milions del total de la fiança. Va fer un primer pagament de 2,2 milions d’euros, que ara està sent investigat pel Tribunal del Comptes per una possible procedència dels diners de subvencions públiques, i aquesta mateixa setmana va aportar 200.000 euros més. Té fins el dia setze d’aquest mes per pagar la totalitat de la fiança.

 

Mas aposta per una llista unitaria pel 21-D

L’expresident de la Generalitat assegura que qualsevol cosa que no suposi una candidatura conjunta del sobiranisme a les properes eleccions autonòmiques seria un error. Artur Mas afirma que «desanima» que hi hagi partits favorables a l’independentisme que no donin suport i no vulguin participar d’una iniciativa d'aquest tipus.

 

Actualment hi ha dos col·lectius, republica.cat y llistaunitaria.cat, que estan lluitant per tirar endavant una proposta de candidatura unitària que s’anomenaria ‘Democràcia i dignitat’. Per poder-la fer efectiva haurien de recollir unes 60.000 firmes abans del 17 de novembre, per poder presentar-se com a agrupació d’elector, no com a un partit pròpiament dit.

Mas també ha parlat en l’entrevista sobre l’exconseller d’Empresa i Coneixement, Santi Vila, criticant alguna de les seves actuacions. Diu l’expresident que Vila «es va equivocar» en fer unes declaracions en les que posava en entredit la forma d’avançar cap a la independència del Govern en els últims temps.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris