rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un asteroide «potencialment perillós» passarà prop de la Terra el pròxim 4 de febrer

La NASA ha informat d'un succés, que podria tenir grans conseqüències a la Terra
L'asteroide «potencialment perillós» que s'acostarà a la Terra | cedida

 

Alerta a la Terra. L'asteroide 2002 AJ129, catalogat com a objecte «mitjà» però que viatja a una alta velocitat —108.000 km/h, superior a la d'altres objectes similars— s'acostarà a la Terra el proper 4 de febrer.

 

Segons ha informat la NASA, «no hi ha risc de col·lisió», tot i que l'element està qualificat de «potencialment perillós». De fet, el perill d'aquest seria provocat a causa de la combinació de la seva grandària, la velocitat a la qual viatja i la proximitat a la Terra.

 

 

L'asteroide en qüestió, el 2002 AJ129, mesura aproximadament 1,1 quilòmetres de diàmetre. Per situar-nos, aquest és un pèl més gran que l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai que arriba als 800 metres d'altura.

 

Sense risc d'impacte

 

El més segur és que l'asteroide passarà «molt a prop» la Terra. De fet, segons els càlculs de la NASA, la distància amb la Terra serà de 4,2 milions de quilòmetres. Una distancia «perillosa», ja que segons l'organisme esmentat, està per sota dels 7,4 milions de quilòmetres que posen límit a aquesta classificació.

 

«Els nostres càlculs indiquen que l'asteroide 2002 AJ129 no té possibilitat de col·lidir amb la Terra el 4 de febrer o a qualsevol moment durant els propers 100 anys», informen des de la NASA mentre asseguren que passarà als voltants de dos quarts de deu del matí. 

 

Finalment, Paul Chodas, investigador en cap de l'organisme americà, ha prosseguit: «Hem estat seguint aquest asteroide durant més de 14 anys i coneixem la seva òrbita amb molta precisió». 

 

L'asteroide passaria a uns 4,2 milions de quilòmetres | NASA

Les terribles conseqüències de l'impacte

Si l'asteroide arribés a impactar amb la Terra, segons reporta la NASA, les conseqüències globals serien «molt severes», ja que durarien «diversos anys».

 

L'impacte, a més, aixecaria un núvol de pols que trigaria sis anys a marxar. D'altra banda, els experts expliquen que els efectes de la caiguda romandrien 10 anys més a la nostra atmosfera. Finalment, la temperatura de la Terra baixaria radicalment fins a situar-se en una mitjana de 8ºC

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris