Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Augmenta a vuit el nombre d'afectats per legionel·losi a Blanes

Una de les víctimes va morir, i hi ha un novè cas, però que encara s'està estudiant
Imatge dels bacteris que provoquen la legionel·losi | CatalunyaDiari.cat

 

El brot de legionel·losi de Blanes (Selva) ja ha afectat vuit persones, i hi podria haver un novè cas que s'està investigant i està a l'espera de confirmació, segons el 'Diari de Girona'. Una dels víctimes va morir el passat divendres, 13 d'octubre, a l'edat de 83 anys, després d'haver estat diversos dies a l'hospital en estat greu. Entre la resta d'afectats s'hi troben sis homes i una dona, d'entre 52 i 59 anys, i tots van haver de ser ingressats a l'hospital; encara que dues d'aquestes persones van rebre l'alta mèdica el mateix dia, segons va informar l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Els afectats viuen o han estat al municipi mentre esdevenia el període d'incubació de la malaltia i, en tots els casos, es tracta d'una patologia de base o edat avançada en què els símptomes es van fer notoris a partir del 22 de setembre. Pel que fa a l'estudi, està en curs una enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i un estudi ambiental per part de l'equip territorial de Protecció de Salut per tal d'inspeccionar, recollir i analitzar mostres, segons va informar el Departament de Salut.Segons indica el Canal Salut, la Legionel·la és un bacteri que causa aquesta malaltia d'origen ambiental, la qual pot manifestar-se com una febre lleu que presenta símptomes semblants als de la grip, coneguda com a febre de Pontiac; o bé, com una infecció pulmonar o malaltia de legionari que comporta pneumònia i febre alta, podent arribar a provocar la mort. Cal destacar, que no es pot transmetre de persona a persona, sinó que es contrau en inhalar vapor d'aigua o aerosols.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris