Un home sorprès assenyala cap al logotip de CaixaBank en un edifici modern.

Avís important de CaixaBank: ja es pot fer i va de meravella a aquests espanyols

CaixaBank recorda que des del 19 de març es pot consultar la informació fiscal per a la declaració de la renda

La campanya de la renda per a l'exercici de 2024 ja ha començat. I els clients de CaixaBank, i qualsevol contribuent espanyol, ja poden consultar les dades que Hisenda té registrades sobre la seva situació fiscal.

Aquesta informació és clau per preparar amb antelació la declaració de la renda corresponent a l'exercici 2024. Un termini de presentació que va començar el 2 d'abril i s'estendrà fins al 30 de juny.

Una dona amb expressió de sorpresa està davant d'un rètol de CaixaBank.
Presentar una declaració incompleta o amb informació errònia pot donar lloc a futures sancions | Dean Drobot, CaixaBank

CaixaBank avisa: les teves dades fiscals ja estan disponibles

Des del 19 de març, Hisenda ha posat a disposició dels ciutadans la informació fiscal que farà servir per generar l'esborrany de la declaració. El banc ha volgut recordar als seus clients la importància de revisar aquestes dades abans de presentar el document oficial.

Accedir a aquesta informació és senzill i es pot fer des del portal web de l'Agència Tributària o a través de la seva aplicació mòbil. Està disponible tant per a dispositius Android, a partir de la versió 8, com per a iPhone amb sistema iOS des de la versió 14.

Per accedir a l'apartat de dades fiscals, primer és necessari comptar amb un mitjà d'identificació vàlid. El sistema Cl@ve, el certificat electrònic, el DNI electrònic o un número de referència són les opcions més utilitzades pels contribuents. Cada mètode té les seves particularitats, però tots permeten consultar les dades i més endavant presentar la declaració.

Una dona somrient amb polzes cap amunt, un edifici de CaixaBank i mans intercanviant bitllets d?euro.
CaixaBank insisteix que disposar d'aquesta informació fiscal permet organitzar millor el procés | Google Maps, Jacqueline Caballero, Photodjo de Getty Images, catalunyadiari.com

Qui tingui un DNI electrònic també pot emprar-lo per accedir. Només és necessari comptar amb un lector compatible o fer servir el xip NFC del telèfon, en el cas dels documents 3.0.

Una altra possibilitat és el número de referència, que es pot obtenir si s'introdueix el DNI o NIE o la dada de la casella 505 de la renda de l'any anterior. O, si no es va presentar, part de l'IBAN d'un compte.

Què trobaràs en la informació fiscal d'Hisenda

Un cop dins del sistema, el contribuent podrà visualitzar les dades que Hisenda té registrades. El primer serà confirmar la informació personal i el domicili fiscal, que inclou el nom complet, el número identificatiu i la referència cadastral de la llar.

Home amb vestit i corbata assenyalant amb expressió de sorpresa davant d'una sucursal bancària.
Si hi ha errors, omissions o dades desactualitzades, és necessari corregir-los | Canva Pro, Google Maps

Després, s'accedeix a les dades fiscals com els ingressos del treball, els procedents d'activitats econòmiques, els comptes bancaris, els lloguers percebuts o les hipoteques. També s'inclou informació sobre préstecs, amortitzacions i cotitzacions socials, si escau.

Aquest any és especialment important revisar aquestes dades amb deteniment, ja que Hisenda pot haver rebut informació de noves fonts. Per exemple, des de 2024 s'inclouen les vendes i lloguers que es facin a través de plataformes com Wallapop o Airbnb, si se superen certs límits d'ingressos o nombre d'operacions.

Encara que l'esborrany de la declaració es genera automàticament a partir d'aquestes dades, la responsabilitat que tot estigui correcte recau en el contribuent. Si hi ha errors, omissions o dades desactualitzades, és necessari corregir-los abans de confirmar l'esborrany.

Muntatge d'un pensionista, unes monedes i el logotip de CaixaBank
CaixaBank recomana als seus clients prendre's un temps per comprovar cada detall | motortion, CaixaBank

Presentar una declaració incompleta o amb informació errònia pot donar lloc a futures sancions. Per això, CaixaBank recomana als seus clients prendre's un temps per comprovar cada detall abans de donar per bona la informació proposada per Hisenda.