Azalea, la ximpanzé de Pyongyang que fuma un paquet de cigarrets al dia

El zoològic diu que no suposa risc per a la salut
Azalea fuma un paquet de cigars al dia | AP

 

Per tots és conegut que Corea del Nord és, sens dubte, el país més hermètic del món. El país governat pel dictador Kim Jong-un té costums i restriccions que segueixen sorprenent-nos per molt que sapiguem la realitat del lloc. Ara el dirigent ha creat una nova atracció per als seus ciutadans que s'allunya de la idea de comoditat dels animals. Es tracta d'Azalea, un ximpanzé a la qual obliguen a fumar un paquet de cigars al dia per divertir als visitants del zoològic de la capital nord-coreana.

 

En inculcar-li aquest hàbit a l'animal, ha acabat per enganxar-se i tornar-se un addicte a la nicotina. Se li pot veure encenent un cigar darrere l'altre, sempre embolicat en el fum del tabac, mentre els espectadors li fan fotos. Azalea, el nom real de la qual a Corea del Nord és Dallae, té 19 anys, però el seu estat de salut es pot veure perjudicat per la quantitat de tabac que fuma, encara que els treballadors del lloc asseguren que no cal preocupar-se'n perquè «no s'empassa el fum».

 

Els treballadors han creat una addicció a la ximpanzé | AP

 

Azalea ha estat domesticada perquè balli, es toqui el nas o faci reverències a la gent que acudeix al zoològic de Pyongyang. Pel que sembla, totes aquestes gràcies són molt millors si apareix també fumant un cigarret utilitzant ella mateixa un encenedor o altres burilles de cigarrets, segons explica NBC News.

 

Zoològic de Pyongyang | AP

 

El zoo va obrir en 1959, però va tancar durant aquests dos últims anys a petició de Kim Jong-un per fer una reforma dins d'un programa per crear centres d'oci i diversió per als seus ciutadans. L'atracció va reobrir les seves portes amb Azalea, que s'ha convertit en l'animal més famós del parc. També es poden veure una gran varietat de races de gossos en un pavelló de cans, com schanuzers, caniches, pastors alemanys i santbernats.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

També tenen un pavelló de cans | AP