Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Bárbara García, mare de les dues filles assassinades per la seva exparella, les va haver d'entregar a 'Iñaki el Vasco' per obeir el règim de visites

La mare assegura que no hauria d'haver obeït la sentència del jutge
Amets i Sara, les dues filles de Bárbara | E.E.

José Ignacio Bilbao, més conegut com a 'Iñaki el Vasco' va acabar amb el que més s'estimava la seva exparella, Bárbara García. Com a acte de venjança per fer-li mal, va assassinar a cops les seves filles, Amets i Sara, el passat 27 de novembre de 2014.

 

El presumpte agressor va utilitzar un pal de ferro embolicat amb paper de regal per ferir les petites i, després de posar fi a les seves vides, es va treure també la seva. «Sóc una mare a qui li han pres brutalment el que més estima, les seves filles», assegurava dolguda la mare a 'El Español'.

 

«El maltractament més absolut que pot tenir una mare és continuar vivint amb aquesta pena immensa», remarcava sabent el que és ser maltractada després de viure-ho, anteriorment, en la seva pròpia pell. «No es pot tornar enrere», lamentava.

Es recolza en un grup de mares

La mare s'ha mostrat molt indignada per la situació: «La gent tracta de trobar respostes a la barbàrie amb paraules, però tan sols són paraules que al final només formaran part d'una simple estadística, mentre nosaltres ens quedem aquí intentant aprendre a viure sense els fills que ens han tret».

 

Davant els difícils moments que ha de confrontar, s'ha unit a un grup de Whatsapp de mares que també han viscut una experiència semblant. Ruth Ortiz, qui va crear el grup, Margarita Dopica i Gemma Cuesta són algunes de les membres. De fet, cada vegada s'hi ha sumat més persones que «s'escolten i lluiten cada dia per tirar endavant».

 

Suport a la petició de Change.org 

D'altra banda, Bárbara ha volgut ajudar a difondre la petició en relació a la no derogació de la presó permanent revisable realitzada pels familiars de Marta del Catillo, Mari Luz Cortés, Diana Quer, Candela i Amaia Oubel Viéitez, i Ruth i José Bretón. No obstant això, el seu cas és diferent perquè l'autor del crim ja està mort, però vol «evitar el dolor i el patiment d'altres pares i mares».

El pare de Sara i Amets tenia dret a veure les seves filles. | Cedida

 

Maltractada psicològicament

La mare de les petites ja havia denunciat la seva exparella per abús i maltractament psicològic, motiu pel qual també va demanar una ordre d'allunyament: «Pegar mai em va pegar, però ens maltractava psicològicament». De fet, va arribar a «insultar i vexar» la seva filla gran.

 

Hi ha persones que consideren que és pitjor el maltractament psicològic que el físic, així com ella assegura: «Això fa molt més mal que un cop de puny o una bufetada perquè el mal que pateixes tu i les teves filles és permanent i funciona com una espiral al qual no trobes sortida. Crec que això tan sols ho entenen els que per desgràcia ho pateixen».

 

En relació a això, ha explicat que un jutge de Pravia va denegar i arxivar la seva denúncia per no haver estat maltractada físicament. A més, després de denunciar-lo «va desaparèixer durant deu mesos» i no els hi va ajudar econòmicament, segons relata la mare. Tanmateix, en tornar, resulta que va demanar el règim de visites i que el jutge va acceptar la seva petició.

 

Es va mostrar en contra de la decisió del magistrat, tot i que va haver d'acatar-la: «Algú es pregunta si és bon pare, on va estar o si té antecedents psiquiàtrics?». No obstant això, ara assegura que no ho tornaria a fer i que, si fos necessari, marxaria a viure a un altre lloc «on no se la pogués trobar mai».

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris