Barcelona aprova la modificació de les taxes d'aparcament envers la contaminació atmosfèrica

L'Ajuntament pretén que s'utilitzi molt més el transport públic a la capital catalana amb un augment de les tarifes de les zones blaves i verdes
La taxa d'aparcament en zona blava de Barcelona augmentarà a un màxim de 4,5 euros els dies de contaminació   | CatalunyaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres, 21 de juliol, la modificació de les taxes d'aparcament. Així mateix, la zona blava i la verda seran més cares els dies en què el consistori declari que hi ha massa contaminació. Colau ha aplicat, doncs, un augment de 2 euros a la tarifa actual; és a dir, si actualment és d'un màxim de 2,5 euros a la zona blava i de 3 euros a la verda (hi ha preus que varien segons la zona), quan hi hagi episodis de contaminació, passaran a costar un màxim de 4,5 i 5 euros respectivament. No obstant això, aquest increment no s'aplicarà a vehicles ecològics i amb zero emissions. Paral·lelament, l'Ajuntament espera recaptar 160.000 euros anuals amb aquesta mesura.

  

El mateix consistori assegura que només es tracta d'una modificació simbòlica, ja que, tal com informa 'El País', a Barcelona només hi ha entre un i tres dies que es considera que hi ha massa contaminació. De fet, la capital catalana fa més d'un any que no viu un d'aquests episodis. De totes maneres, el govern municipal busca, amb aquesta mesura, que els ciutadans utilitzin de manera freqüent el transport públic. L'augment de la taxa d'aparcament és una proposta que es va dur a terme l'any passat des del govern d'Ada Colau, tot i que la seva aprovació no va ser possible, ja que l'oposició va tombar sencer el seu projecte d'ordenances fiscals. La modificació, però, ha rebut el suport del govern, ERC i la CUP. El PDECat s'ha abstingut, i PP i Ciutadans hi han votat en contra.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 


D'altra banda, tant els grups que s'han posicionat a favor com els que han estat en desacord opinen que es tracta d'una mesura que tindrà poca repercussió. Sònia Recasens, portaveu adjunta de PDECat considera que «és una mesura aïllada». Paral·lelament, el regidor del PP, Javier Mulleras, ha emmarcat la proposta «en la 'cotxefòbia' de Colau, que utilitza amb demagògia la contaminació». No obstant això, la CUP es mostra menys crítica amb el consistori, però assegura que no ajudarà a reduir les emissions. «La nova taxa d'aparcament tindrà un impacte real reduït i cap efecte en la reducció del trànsit, perquè el problema de Barcelona és la contaminació permanent», deia Eulàlia Reguant, regidora de la candidatura.