rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Barcelona es desperta en preavís d’episodi de contaminació atmosfèrica

Els carrers de la ciutat comtal es regaran amb més freqüència, i es recomana l'ús del transport públic
La contaminació, un dels grans problemes de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Alerta a Barcelona per l’avís preventiu de contaminació atmosfèrica. La ciutat comtal ha despertat aquest dimarts, 24 d’abril, amb uns nivells de pol·lució força evidents i per això l’Ajuntament barceloní ha optat per activar un avís, que només és preventiu.

 

Tot i que podran circular la totalitat de vehicles i motocicletes, el consistori barceloní recomana desplaçar-se amb transport públic o emprar altres vies com la bicicleta. Així mateix, de cara al matí d’aquest dimarts es regaran de forma més intensiva els carrers que registrin més trànsit, així com també els parcs no asfaltats.

 

La instal·lació definitiva de la mesura, finalment, no provocarà la restricció dels vehicles més contaminants a les rondes de Barcelona i al seu perímetre interior, ja que aquesta mesura es pren quan la contaminació és per diòxid de nitrogen. El que sí que pot passar és que s'obligués a les constructores a aturar les obres. 

 

Trànsit, també se suma a l’alerta

Trànsit s’ha sumat a la mesura exigida per l’Ajuntament d’Ada Colau explicant que l’avís preventiu per contaminació el considera per a tot Catalunya i recomanen l’ús del transport públic i, en tot cas, recomanen compartir el vehicle privat.

 

Barcelona restringirà la circulació en episodis d'alta contaminació

Recordem que el 31 de gener de 2017 l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar un paquet de 33 mesures destinat a reduir el nivell de contaminació atmosfèrica a la metròpolis, on se superen amb freqüència els nivells màxims de concentració de partícules en suspensió.

 

Amb un pressupost de 46 milions d'euros fins al 2019, el pla preveu mesures que s'aniran implantant de manera progressiva i adaptada als diferents municipis.

 

Algunes d'aquestes mesures són la restricció dels vehicles més contaminants a les rondes de Barcelona i al seu perímetre interior, un protocol d'actuació i comunicació en previsió d'episodis d'alta contaminació atmosfèrica o la Targeta Verda Metropolitana, un nou títol de transport gratuït durant tres anys per als propietaris de vehicles contaminants que els desballestin.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris