rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Barcelona posa en marxa ajudes de fins a 250 euros per a dones de rendes baixes

L'Ajuntament de la ciutat ha destinat una partida de 2,6 milions d'euros per aquesta iniciativa que beneficiarà a més de 5.300 de Barcelona
La consellera de la CUP, Maria Rovira, i Laia Ortiz, tinent d'alcalde de Barcelona, durant la presentació de la nova renda. | cedida

 

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un projecte d'ajudes econòmiques per a dones de rendes baixes de la ciutat. La iniciativa, amb una partida de 2,6 milions d'euros, té previst donar ajudes d'entre 150 i 250 euros en funció del nivell d'ingressos. El consistori preveu que les dones soles, amb fills o que cobrin pensions contributives reduïdes són les que més es podran beneficiar d'aquesta ajuda.

Aquesta nova renda ha estat presentada per la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i la consellera de la CUP Maria Rovira com a fruit d'un nou acord entre el grup independentista i el govern d'Ada Colau. Ortiz ha destacat que a Barcelona, un 55% de les dones estan en risc de pobresa, i que «sobren les raons» per posar en marxa aquest projecte que han hagut de tirar endavant a contracorrent, ja que hauria de ser una «competència clara» de la Generalitat.

 

La portaveu de la CUP ha demanat a l'ajuntament que acceleri i faciliti el procés d'empadronament a Barcelona perquè les dones migrants puguin accedir a aquestes noves ajudes. També ha recordat que una de les propostes del seu grup és la de «crear una renta universal per a les dones de Barcelona per combatre la desigualtat conseqüència del sistema patriarcal i capitalista».

La xarxa de centres de serveis socials de la ciutat disposarà de tota la informació per a informar a la ciutadania sobre aquesta nova ajuda. Les dones beneficiàries d'aquestes dotacions rebran a casa seva un correu de sol·licitut i un sobre de franqueig pagat per a facilitar els tràmits sense necessitat de desplaçaments.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris