rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Barcelona és la quarta millor ciutat d’Europa i la vuitena del món

Segons el rànquing ‘The world Best Cities 2018’, la capital catalana destaca per ser «una ciutat europea quasi ideal»
Barcelona, una de les millors ciutats del món | Cedida

 

La ciutat de Barcelona està d’enhorabona. Si anys enrere era escollida com a ciutat ideal per dur a terme els Jocs Olímpics o el Fòrum de les Cultures, ara el popular rànquing ‘The world Best Cities 2018’ designa Barcelona com la quarta millor ciutat d’Europa i la vuitena millor del món.

El llistat, que premia la qualitat, la reputació i la identitat competitiva de les ciutats, situa a la ciutat comtal just per darrere de Dubai i per davant de Sant Francisco. Així mateix, el mateix llistat designa Londres com la millor ciutat del món, seguida per Nova York i Paris. En quarta posició hi podem trobar Moscou, just per davant d’altres ciutats molt reconegudes com Tòquio i Singapur.

 

Així mateix, segons recull 'La Vanguardia', la capital espanyola, Madrid, se situa com l'onzena millor ciutat del món.

 

«Una ciutat europea quasi ideal»

És el que assegura el rànquing en qüestió. L’informe que situa Barcelona com una de les grans ciutats del planeta argumenta la «barreja eclèctica» de la capital catalana per qualificar-la de «desafiant» per la combinació de platges, arquitectura i vida bohèmia.

 

L'arquitectura de Barcelona, premiada   | Cedida

 

Així mateix, segons el rànquing, Barcelona forma part «d'una regió autònoma d’Espanya amb un intent de separació, quan l’octubre de 2017 va intentar marxar-ne». Tot i això, l’informe també destaca «la resultant violència policial» del primer d’octubre.

 

Un handicap: l’excessiu turisme

L’informe no obvia una de les principals ‘pegues’ de la ciutat catalana. L’excés de turisme és un dels problemes més reals i cabdals de Barcelona, per la qual cosa ‘Best Cities’ explica: «Els veïns de la ciutat van sortir al carrer per protestar contra l'augment dels preus per la creixent quantitat de turistes».

 

En aquest sentit, recull també algunes de les mesures impulsades pel govern local d'Ada Colau per «frenar el turisme i reduir les pràctiques que afecten negativament» als residents i afegeix: «Els inversors immobiliaris que omplen i compren apartaments amb l’únic objectiu de llogar-los a Airbnb, la qual cosa augmenta els preus de la ciutat».

 

«Un consell: investiga abans de reservar», conclou l’estudi.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris