rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Bayer retira l'anticonceptiu Essure del mercat europeu

El mètode anticonceptiu va perdre a l'agost el certificat CE que permet comercialitzar productes al nostre continent
L'anticonceptiu Essure consisteix en un moll de titani | Cedida

 

La companyia farmacèutica Bayer ha decidit retirar l'anticonceptiu 'Essure' del mercat i deixarà de vendre'l, fabricar-lo i distribuir-lo en tots els països excepte als Estats Units. A Europa, el certificat CE necessari per a la comercialització de l'esmentat anticonceptiu - un moll de titani que es col·loca en les trompes de Fal·lopi actuant com a mètode de barrera -havia estat suspès a l'agost, per la qual cosa l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ja va ordenar la seva retirada, segons recull 'El Mundo'. D'altra banda, tal com assegura Bayer en un comunicat, la decisió de retirar-lo al mercat es deu al fet que les vendes havien caigut i no esperaven «canvis en la tendència».

Després de la suspensió del certificat, la companyia farmacèutica estava pendent de renovar-la, una opció que finalment ha decidit no dur a terme. Tot i que en el seu comunicat l'empresa assegura que no es deu a «qüestions de seguretat o qualitat del producte», des que va es començar a comercialitzar —l'any 2002— s'han registrat diverses queixes i efectes secundaris molt negatius en les dones que se l'havien implantat. Dolors a la zona pèlvica i abdominal, al·lèrgia - ja que està elaborat amb níquel -, perforació de les trompes de Fal·lopi i altres complicacions són alguns d'ells, raó per la qual des de l'Associació d'Afectades per l'Essure, la seva retirada és «una molt bona notícia, ja que a partir d'ara no hi haurà més casos de dones afectades a Europa per aquests dispositius».

 

El contraceptiu Essure és un mètode de barrera que impedeix que l'òvul i l'espermatozoide tinguin contacte i no és altra cosa que una molla de 4 centímetres de llarg que s'insereix en les trompes de Fal·lopi per obstruir impedint així que aquestes cèl·lules reproductores connectin. Per col·locar-lo, es realitzava una intervenció mèdica a través d'histeroscopi (un instrument similar a un telescopi que permet accedir a l'úter i coll uterins) en la qual la pacient estava sedada, tot i això, durant la seva col·locació existien problemes de sagnat i perforacions en l'úter així com marejos i desmais durant l'operació, rampes i nàusees després de la mateixa.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris