rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

La 'benvinguda' dels gitanos que van defensar la Guàrdia Civil a Catalunya

Santi i altres veïns de Villaroja han omplert el barri dels colors de la rojigualda
Imatge de la bandera d'Espanya que penja en l'entrada del barri de Villaroja | Cedida

 

Els gitanos de Villaroja (Girona) han omplert la barriada on viuen amb banderes espanyoles. Així la rojigualda es pot veure en algunes finestres, fanals o en les parets dels habitatges i espais públics de la zona. Entre totes, la més vistosa és la que penja a l'entrada del barri amb el lema ‘Benvingut a Espanya’, una bandera de fins a vint metres de llarg per dos d'ample. Així, els habitants de la comunitat compleixen la seva promesa de convertir el lloc en un reducte d'espanyolisme que rebutja la Independència, formulada divendres passat al parlament de Catalunya pel Govern de Carles Puigdemont.

Segons informa ‘El Español’, els veïns del barri simbolitzen així l'amor que té Espanya per Catalunya. «La independència és il·legal i aquest lloc segueix sent Espanya, encara que no els hi agradi als independentistes» ha sentenciat Santi, un veí de Villaroja. Ell i alguns altres amics s'han passat la nit recobrint el barri amb la bandera espanyola, inclosa la imponent que penja a l'entrada (sent aquesta vigilada perquè l'Ajuntament no la llevi). La compra dels materials l'han sufragat amb els 1.000 euros que s'han aconseguit reunir entre diverses persones.

 

No és la primera vegada que Santi ha mostrat el seu rebuig a la Independència. Prèviament, el dia de l'1-O va anar a un dels col·legis electorals marcats per endur-se'n totes les urnes que pogués. Segons comenta el portaveu de la comunitat gitana de Villaroja, no va ser l'únic que ho va fer, alguns amics més s'hi van unir, i encara que diversos independentistes el van intentar aturar, els «va passar per damunt». En sortir del recinte, va ser la Policia Nacional i la Guàrdia Civil qui el van protegir. Un altre episodi negatiu que va tenir Santi va ser durant el partit del Girona – Reial Madrid, on alguns independentistes li van cridar «fatxa» en sortir de la trobada, per portar dos estendards constitucionals.

 

Según el citado medio, el barrio dónde se ha formado esta resistencia en contra de la Independencia, es una de las zonas en las cuales se hizo una promoción de viviendas protegidas unifamiliares, popularmente conocidas como ‘las casas baratas’. El rechazo hacia el corriente secesionista viene a partir del origen de sus habitantes, que mayoritariamente son descendientes de emigrantes andaluces que se asentaron en Cataluña entre las décadas de los 50 y 70 del siglo pasado, y que pertenecen a la etnia gitana. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris