Una dona somrient amb els punys aixecats davant d'una sucursal de CaixaBank.

Bones notícies de CaixaBank: confirmat, molts clients al·lucinen amb aquesta novetat

CaixaBank sorprèn amb una iniciativa que uneix tradició, comunitat i estiu en un projecte que ja fa parlar molt

L'estiu ja és aquí, i amb ell arriben noves propostes per gaudir del temps lliure d'una manera diferent. Mentre molts opten per les clàssiques escapades, hi ha qui cerca experiències més enriquidores, connectades amb el territori i carregades de valor cultural. Per això, CaixaBank ha presentat una iniciativa que ha despertat l'atenció de milers de persones.

El banc, fidel al seu compromís amb la societat, ha volgut anar més enllà de l'àmbit financer. Aquesta vegada ho fa donant suport a un projecte que uneix història, voluntariat, turisme i comunitat. Una proposta pensada per a qui vol descobrir indrets únics i, alhora, contribuir a la conservació de la seva identitat.

Oficina exterior i caixer automàtic de CaixaBank
Per a CaixaBank, aquest tipus d’iniciatives també representen una manera d’estar a prop dels seus clients | Europa Press

Un estiu amb segell local gràcies a CaixaBank

El Programa de Voluntariat Cultural i Turístic, impulsat per Fundació Caja Rioja amb el patrocini de CaixaBank i La Rioja 360 Grados Avanza, convida a redescobrir el patrimoni rural d'una manera propera i participativa. La iniciativa es desenvoluparà durant els mesos d'estiu i a l'octubre en quatre municipis riojans: El Rasillo, Ábalos, Viguera i Pradejón.

Els recorreguts estaran guiats per associacions culturals locals, fet que aporta autenticitat i coneixement directe de cada indret. Les visites, totalment gratuïtes, volen difondre la història, l'arquitectura popular i l'entorn natural d'aquestes localitats, alhora que fomenten la implicació veïnal.

A El Rasillo, l'associació Cameros de Cine 5.1 serà l'encarregada de guiar els visitants a través d'un recorregut que començarà a l'església parroquial. Des d'allà, s'exploraran espais com el frontó municipal decorat amb murals del festival de curts ‘Luces Cameros Acción’ i es visitarà el Museu Etnogràfic, on s'exposen antics utensilis rurals.

Una persona sosté un telèfon mòbil que mostra el logotip de CaixaBank davant d'una sucursal del banc.
CaixaBank i Fundació Caja Rioja s'uneixen en una proposta diferent per a aquest estiu | Google Maps, CaixaBank, catalunyadiari.com, Ton Photographer 4289

El passeig finalitza al Museu de la Mel, un lloc que combina divulgació i sabor. Allà, els assistents coneixeran com es produeix la mel local, els diferents tipus de ruscs i eines apícoles, culminant amb una degustació del producte recollit als boscos de la zona.

En aquesta localitat, l'Associació de Dones serà l'encarregada de les visites, que es faran els dissabtes de juliol i agost. El punt de partida serà l'Ajuntament, des d'on es recorreran cases pairals, carrers amb escuts heràldics i edificis històrics dels segles XVI i XVII. Entre ells destaquen l'església de Sant Esteve Protomàrtir, la Casa de les Reixes i el Palau dels marquesos de Legarda.

L'itinerari convida a comprendre la importància històrica de la zona i els seus vincles amb figures destacades com el Virrei de Nàpols. Cada parada és una oportunitat per conèixer millor la riquesa cultural que encara perviu a l'entorn rural.

Seu del banc CaixaBank vist des de l'exterior
CaixaBank reforça la seva presència al territori amb accions que sumen | Europa Press

CaixaBank reforça el seu suport al patrimoni i a l'entorn rural

Aquest projecte forma part de l'aposta de CaixaBank per impulsar iniciatives que promouen el desenvolupament local i l'arrelament cultural. En col·laboració amb Fundació Caja Rioja, reafirma el seu compromís amb la cura del patrimoni, la dinamització turística i el foment del voluntariat.

Gràcies al suport d'entitats com CaixaBank, aquests programes aconsegueixen arribar a més persones, consolidant xarxes veïnals i intergeneracionals. La implicació d'associacions locals és clau perquè el coneixement i la història es mantinguin vius i accessibles a tothom.