CaixaBank acaba d'anunciar una notícia que sorprendrà molts dels seus clients. I és que l'entitat bancària començarà a oferir criptoactius als seus 18 milions de clients. Aquesta iniciativa s'uneix a l'estratègia del Banco Santander i el BBVA, que també planegen llançar les seves plataformes de criptomonedes per a l'any vinent.
CaixaBank està ultimant els detalls de la seva oferta de criptoactius i encara no ha definit tots els detalls. El seu objectiu és oferir actius com Bitcoin o Ethereum a través de la seva plataforma.
CaixaBank espera que entri en vigor la nova normativa europea sobre criptoactius i la regulació MiCa. Es tracta d'una normativa proposada per la Unió Europea per regular els criptoactius i arribarà l'1 de gener de 2025. Aquest marc legal proporcionarà un entorn regulat per a una inversió considerada molt volàtil.
A qui estarà dirigit aquest servei de criptoactius de CaixaBank?
CaixaBank ha identificat un públic objectiu clar: els joves inversors, especialment aquells interessats en la tecnologia i la innovació. Per atraure aquest segment, el banc utilitzarà la seva plataforma digital Imagin, orientada a usuaris menors de 30 anys.
Encara està per decidir si limitarà l'oferta de criptomonedes a aquest grup específic o si estarà disponible per a tota la clientela de CaixaBank. Imagin compta amb 4,3 milions d'usuaris, cosa que representa un nínxol important per a aquest tipus d'inversió.
El moviment de CaixaBank quan altres bancs com Banco Santander i BBVA també estan treballant els criptoactius per als seus clients. Seran més de 30 milions de clients a Espanya que podran operar amb criptomonedes a través de les apps dels seus bancs el 2025.
El llançament de criptoactius per part dels bancs tradicionals planteja diverses preguntes. Una de les principals preocupacions és la volatilitat de les criptomonedes. S'han generat dubtes sobre com manejaran les entitats possibles pèrdues per als seus clients.
Una altra de les qüestions clau és com manejaran la custòdia d'aquests criptoactius. Alguns bancs, com el Banco Santander, optaran per oferir aquest servei internament, a través dels seus propis recursos.
Altres entitats podrien associar-se amb plataformes especialitzades en la gestió de criptoactius. Unicaja, per exemple, ha comprat un 5% de la plataforma Bit2Me. Això suggereix que els acords amb tercers també seran una opció.
El futur dels criptoactius a la banca a Espanya
El 2025 marcarà un canvi substancial en el panorama financer espanyol. L'entrada de CaixaBank, Banco Santander i BBVA en les criptomonedes demostra que els bancs estan disposats a apostar pel futur digital.
Amb la regulació MiCa a punt d'entrar en vigor, els criptoactius podran ser oferts dins d'un marc legal. Això garantirà un major control sobre la seva comercialització, cosa que podria fomentar la confiança entre els inversors.
L'anunci de CaixaBank deixa clar que la banca tradicional està llesta per unir-se al món de les criptomonedes. A mesura que els bancs ajustin les seves ofertes i s'adaptin a la nova regulació europea, el futur de les criptomonedes a Espanya sembla més prometedor que mai.