Una dona amb expressió pensativa està dreta davant d'un caixer automàtic de BBVA.

Demostrat: BBVA avisa els seus clients que facin això amb la seva targeta avui mateix

BBVA, igual que la resta d'entitats, demana que es posi molt més interès a l'hora de triar el PIN de la targeta

En l'era digital en la qual vivim, la seguretat dels nostres estalvis és més important que mai. Per això, BBVA ha posat un gran èmfasi en protegir els diners dels seus clients. Un dels mètodes clau per assegurar els teus fons és l'ús d'un PIN a les targetes bancàries.

Encara que les combinacions de PIN de quatre dígits permeten fins a 10.000 possibles opcions, molts usuaris encara trien combinacions fàcils de recordar. Això representa un risc significatiu per a la seguretat.

BBVA aclareix per què és important el PIN a la teva targeta

El PIN de la teva targeta BBVA és una de les principals barreres de protecció contra l'accés no autoritzat al teu compte. Tot i que un PIN de quatre dígits té un total de 10.000 combinacions possibles (de 0000 a 9999), la veritat és que molts clients continuen utilitzant combinacions senzilles.

Una dona jove amb ulleres i expressió de sorpresa està davant d'una sucursal de BBVA, mentre que en un cercle a la dreta es mostra una dona gran amb expressió de sorpresa.
Pots endur-te un disgust si endevinen el PIN de la teva targeta | Viktoria Korobova de Getty Images, Dean Drobot, Google Maps

Aquest tipus de comportaments, encara que comprensibles per la facilitat de recordar aquestes combinacions, és precisament el que més vulnera la seguretat. Un analista de dades va realitzar un estudi i va confirmar que el 10% de les contrasenyes bancàries consisteixen en el simple 1234. Aquest és el codi més utilitzat, i també el més insegur.

Les combinacions fàcils de recordar, com 1111, 0000 o 1212, són algunes de les més populars, però també les més arriscades. És important entendre que els ciberdelinqüents solen provar les combinacions més comunes primer. El que fa que si utilitzes un d'aquests PIN, el teu compte sigui molt més vulnerable.

A més de 1234, altres combinacions molt utilitzades i perilloses inclouen el 7777, 1004, 2000, 4444 o 2222.

La importància d'evitar dates personals

A més de les combinacions anteriors, BBVA també recomana no utilitzar dates significatives. És el cas d'aniversaris, aniversari o qualsevol altra data relacionada amb tu o els teus éssers estimats. Encara que aquestes dates poden semblar segures perquè són personals, els ciberdelinqüents tenen fàcil accés a informació personal a les xarxes socials.

Una mà sostenint una targeta blanca davant d'un lector de targetes amb un edifici de BBVA de fons i una icona d'advertència vermella.
Intenta que el codi triat no coincideixi amb una combinació senzilla | Google Maps, Towfiqu barbhuiya, catalunyadiari.com

Per exemple, si el teu aniversari és el 12 de març de 1990, és molt probable que algú malintencionat intenti el PIN 0312 o 1990. La qual cosa seria un greu error de seguretat. Aquest tipus de PIN pot semblar segur per a tu, però en realitat és un dels primers que els atacants proven.

Què recomana BBVA per a una major seguretat?

BBVA té clar que la seguretat dels seus clients és una prioritat. Per això, l'entitat aconsella triar un PIN que sigui difícil d'endevinar i evitar aquelles combinacions fàcils de recordar. L'ideal és seleccionar números aleatoris, que no tinguin relació amb tu ni amb dates importants.

A més de canviar a un PIN més segur, BBVA també ofereix altres eines de protecció com l'autenticació en dos passos i alertes de seguretat en temps real. D'aquesta manera, pots estar segur que el teu compte està sempre vigilat.