rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els principals canvis de la nova normativa de l'ITV

Va entrar en vigor aquest diumenge 20 de maig
Imatge d'arxiu d'una estació d'ITV. | Cedida

 

La nova normativa de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) va entrar en vigor aquest passat diumenge, 20 de maig, amb una sèrie de modificacions en el reglament que cal saber. Concretament, hi ha sis grans canvis que fan referencia al tipus de control, al calendari de les revisions, a la flexibilització a l’hora de decidir on fer-la així com als vehicles històrics i procedents d’altres estats de la Unió Europea.

Nous avantatges per als conductors i conductores

Un dels canvis més importants és una nova eina de lectura del sistema de diagnòstic, el qual s’encarregarà de controlar si la centraleta del motor del vehicle «té registrat algun defecte o algun tipus d’anomalia en el funcionament del sistema de gestió d’emissions», amb l’objectiu de detectar possibles trampes, tal com ha explicat el director d’Operacions de l'ITV, Raúl Sanguino.

 

Com ja va avançar aquest diari, a qui més l'afectarà aquest canvi serà als propietaris de cotxes de la marca Volkswagen. Concretament, a aquells que tinguin un vehicle amb motor dièsel EA189, els que es van veure perjudicats per l'escàndol Dieselgate.

 

Tanmateix, aquest sistema podrà comprovar i diagnosticar possibles errors d'aquests elements que progressivament s'han incorporat als vehicles com els ABS, els airbags i els diferents elements d'enllumenat i senyalització.

 

D’altra banda, aquests canvis en l'ITV també comporten una sèrie d’avantatges per als conductors. Una de les més importants és que l’usuari podrà escollir, lliurement, en quina estació d’ITV vol passar la segona inspecció en cas que la primera sigui rebutjada. I és que, fins al dia d’avui, era obligatori passar la segona revisió en el mateix centre on s’havia passat la primera.

 

Vehicles històrics a partir dels 30 anys

Un altre avantatge és que es podrà passar l'ITV fins un mes abans de la data fixada sense que això afecti la data de renovació prevista inicialment. D’aquesta manera s’ofereix un mes més de validesa a la ITV, la periodicitat de la qual varia segons el tipus de vehicle o antiguitat d’aquest.

 

D’altra banda, i a partir d’ara, els vehicles podran tenir consideració d'històrics a partir dels 30 anys —abans eren als 25—. En aquest sentit, cal recordar que aquests vehicles compten amb certes exempcions en la ITV: no han de fer alguns dels controls convencionals i les revisions són més espaiades.

 

Finalment, el nou decret de la ITV també incorpora la directiva comunitària que permet el reconeixement de certificats d'ITV d'altres països de la UE. Amb aquesta nova mesura es pretén facilitar el procés de matriculació d'un cotxe portat de l'estranger.

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris