Carles Puigdemont: «La República Catalana ha derrotat la monarquia del 155»

El president cessat assegura que l'estratègia de Rajoy «ha fracassat»

 

El partit de Mariano Rajoy ha fracassat en les eleccions del 21-D en acabar en última posició. Una derrota a la qual Carles Puigdemont ja ha fet referència avui divendres, 22 de desembre, de bon matí, quan publicava a través del seu compte de Twitter: «La República Catalana ha derrotat la monarquia del 155 i ara cal una rectificació, una reparació i una restitució perquè la recepta que Rajoy va vendre a Europa ha fracassat, que prenguin nota».

Unes punyents declaracions que no han passat per alt i que es converteixen en un cop més que rep el PP després d'assolir tan sols un 4,24% dels vots, equivalents a 3 diputats al Parlament de Catalunya. En contraposició, el partit de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya, va ser el més beneficiat en relació als altres organismes polítics separatistes. Aquest fet ha estat motiu suficient d'alegria entre els membres del seu partit i per a ell mateix.

 

D'altra banda, el president també ha volgut dir la seva a través del seu compte de Facebook, on ha afegit: «Gràcies a tots i totes per la confiança que ens heu donat, sou un orgull de poble!».

 

La força independentista

A més, novament, la majoria independentista ha tornat a protagonitzar unes eleccions en què Ciutadans ha estat el partit més votat, tot i que no podrà formar govern perquè no té 68 escons i ni formant govern amb el PP ni amb el PSOE els assolirien. Així doncs, davant la impossibilitat de governar del partit taronja, ressalta la força del bloc secessionista.

L'endemà de les eleccions

A partir d'avui divendres, 22 de desembre, ja es començaran a moure els fils per formar govern. La possibilitat més clara és la unió de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP, ja que entre tots assoleixen els 70 escons i, per tant, superen la xifra considerada com majoria absoluta. Tanmateix, haurem d'esperar a conèixer els pactes i les actuacions de cadascun dels partits per conèixer el que passarà. Concretament, van obtenir 34, 32 i 4 diputats respectivament.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

El vot de Puigdemont

Laura Sancho va ser qui ahir va votar pel president català, cedint-li el seu vot, ja que ell es troba a Brussel·les. Era la primera ocasió en què la jove podia votar perquè enguany havia fet els 18 anys i ho va fer al col·legi electoral de Les Planes, situat a Barcelona. Carles Puigdemont va agrair-li el gest a la jove i la seva «generositat» des del seu compte d'Instagram amb una publicació en què apareix una foto d'ambdós. «La laura Sancho ha vingut a Brussel·les a dir-me que el 21-D podrà votar per primer cop i que ho farà per mi perquè jo no podré», aquestes són les paraules que acompanyen la icònica fotografia.