ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

Carme Ruscalleda: «Als meus becaris els pago un pis de lloguer i tenen una assignació econòmica»

Jordi Cruz va relatar que ell no pagava als becaris que treballaven a l'Ábac
Carme Ruscalleda i Jordi Cruz, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

La polèmica va aterrar al món de la cuina quan Jordi Cruz va explicar que no pagava als seus becaris. El prestigiós cuiner de l’Àbac barceloní i abastament conegut per la seva participació a ‘MasterChef’ va deixar anar un sec «no», quan Risto Mejide li va preguntar si pagava als seus «estudiants en pràctiques».

 

Tot i al·legar que el conveni no els obliga a remunerar les tasques dels estudiants, van ser molts els qui es va posar en peu de guerra contra el famosíssim chef català. En aquest context, doncs, ha aparegut Carme Ruscalleda, qui amb una fina elegància ha propinat el que s’interpreta com una clatellada a Cruz.

«Jo sí que pago als becaris»

Ha estat la taxativa declaració de la chef. Ruscalleda, qui acumula set estrelles Michelin a les seves espatlles, ha abordat la polèmica encetada per Jordi Cruz en una entrevista al diari ‘El Mundo’.

 

Ruscalleda no s’ha arronsat i, en ser preguntada per la remuneració als becaris, ha sentenciat: «Sempre he tractat molt bé als meus becaris. Sóc conscient que és una feina molt dura, on se’ls exigeix que no fallin mentre s’estan formant i erraran a la força».

 

Al fil de la declaració, Ruscalleda ha sorprès explicant que «als meus becaris els pago un pis de lloguer que comparteixen» i afegint: «Mengen allà i tenen una assignació econòmica. Em sembla el més honest».

 

Jordi Cruz a 'Masterchef'   | cedida

 

Jordi Cruz, el gran damnificat

No era, segurament, la intenció de Ruscalleda. Tot i això, era inevitable que la resposta de la chef hagi estat vista com una crítica encoberta a les paraules del també català Jordi Cruz.

 

Aquest, de fet, ja va relatar que sabia que les seves paraules portaven i portarien polèmica. «És tot una mentida. En Pepe Rodríguez va dir el mateix i, al final, van carregar contra mi».

 

Cruz, però, va erigir-se com el focus de les crítiques quan va respondre «no» a la pregunta de Mejide al ‘Chester’ sobre si oferia remuneració als becaris que acollia a l’Ábac.