Catalunya instal·la vuit nous radars de tram

Passaran de 13 a 21 abans que acabi l'any
Catalunya tindrà nous radars de tram | Cedida

 

El primer radar de tram va arribar a Catalunya 2009 i va col·locar-se al túnel de Vielha, a la carretera N-230. Durant els cinc anys següents aquest va ser l'únic que hi havia al territori, però actualment n'hi ha un total de tretze i quan acabi l'any seran 21. Aquest sistema s'ha convertit en una de les principals mesures de control de velocitat i està substituint els radars de punt.

  

  

Quatre dels nous radars de tram començaran a funcionar durant les pròximes setmanes, amb un radar per cada sentit en cadascun d'ells. Dos es col·locaran a l'autovia A-7 a Tarragona, que controlaran una longitud de 4,1 quilòmetres, i els altres a la C-16 a Sant Cugat del Vallès. En sentit Terrassa, un controlarà la velocitat en 2,6 quilòmetres, i en direcció Barcelona, 3,5 quilòmetres, segons informa El Periódico.

 

Els altres quatre radars de tram estaran ubicats a la demarcació de Girona. Dos d'ells a l'N-2, entre Capmany i Agullana, i els altres a la C-66, entre Corçà, Rupià, La Pera, Flaçà i Sant Joan de Mollet, que comprendran una distància de 8,7 quilòmetres a cada sentit.