rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Catalunya, la porta d'entrada de la Xina a Europa

El gegant asiàtic busca donar a conèixer les seves marques als països europeus
L'inversió de la Xina a Catalunya ha crescut un 65% en l'últim any. | Cedida

 

La inversió xinesa a Catalunya continua augmentant encara que el creixement del gegant asiàtic es moderi a altres parts del món. En l'àmbit global, durant el 2016 les inversions des de la Xina van sumar 187.000 milions d'euros, un nou rècord i un 65% més que l'any anterior. Les empreses privades asiàtiques estan buscant accés al mercat per obtenir coneixements tecnològics i així poder construir grans marques globals que donin prestigi als productes xinesos.

L'experta en el tema Ivana Casaburi explica a La Vanguardia: «Es tracta d'adquirir l'anomenat know how, és a dir, el mètode de fabricació que els ajudi a millorar la cadena de valor i a ser més competitius en els mercats nacionals i internacionals». A més, Amadeo Jensana, director d'Economia i Empresa de Casa Asia afegeix: «En moltes ocasions també es busca la compra d'una marca consolidada per expandir-se per Europa, ja que en segons quins sectors les marques xineses no són conegudes».

 

Durant els últims anys les inversions del gegant asiàtic a Catalunya han estat constants. Al 2014, l'empresa Hutchinson va invertir 150 milions d'euros en ampliar la seva terminal al Port de Barcelona i té previst invertir 500 milions més. El 2015 l'estatal Bright Food va comprar el grup de distribució Miquel Alimentació, amb una facturació de quasi 1.000 euros, i el China Construction Bank va entrar al mercat espanyol amb la seu a Barcelona. Durant el 2016 el propietari de Rastar, Chen Yansheng, va comprar l'equip de futbol RCD Espanyol i l'empresa AVIC es va fer amb la filial tecnològica d'automoció i aeronàutica Aritex. Finalment, tot i acabar de començar, el 2017 ja porta més inversions xineses amb la compra de Review Pro per part de l'empresa Shiji, que ha pagat 26 milions per la transacció.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris