Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Catalunya no podrà participar en Eurovisió si assoleix la independència

Tot i que l'any 2004 Andorra va debutar al concurs, i molts ho van veure com una entrada encoberta de Catalunya

 

 

  

El pròxim dia 1 d'Octubre es duran a terme unes votacions que podrien canviar el futur de Catalunya, decidint si seguirà formant part d'Espanya o, per contra, si s'independitzarà. El tema ha generat molts debats i controvèrsia, i ha obert la porta a qüestions que fins ara no s'havien plantejat. Una d'elles se centra en Eurovisió i sobre si Catalunya podria participar com a país independent, l'any vinent. De fet, com senyala l''ABC', durant el concurs passat, I just en el moment en què Portugal començava a imposar-se, Marta Pascal, diputada autonòmica i coordinadora general del PDeCat va escriure un tuit al respecte que va generar gran controvèrsia. En ell deia: «Aquest any Eurovisió està molt igualat oi? L'any que ve comptarà amb un Estat participant més, Catalunya!».

 

 

No obstant això, sembla complicat que a curt termini aquest objectiu es compleixi. Els requisits per a figurar com a concursant d'Eurovisió són clars: els països han de formar part de la UER, és a dir, de la Unió Europea de Radiodifusió. A Espanya només la COPE, SER i RTVE, formen part dels integrants de la UER, i fins que un grup català no integri en l'organisme, l'accés al festival serà impossible. Tanmateix, existeix el tema del previsible boicot espanyol: per evitar l'entrada de Catalunya a Eurovisió —cosa que li permetria posicionar-se mediàticament i políticament a Europa, i legitimar amb això el seu estatus independent—, Espanya podria recórrer a les seves influències per a assegurar-se que Catalunya queda vetada i fora del festival.

 

Val a dir, no obstant això, que el català sí que s'ha sentit en el festival, fonamentalment gràcies a la participació d'Andorra. De fet, molts consideren que amb la participació d'Andorra, Catalunya s'introduïa de forma encoberta, ja que TV3 va sufragar part dels costos del debut d'Andorra i, inclús, va habilitar un mecanisme perquè els catalans poguessin votar.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris